• BIST 9524.59
  • Altın 2489.257
  • Dolar 32.5104
  • Euro 34.7089
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

“SGK Olarak Yapılanma Sürecimiz Devam Ediyor”

“SGK Olarak Yapılanma Sürecimiz Devam Ediyor”
Sosyal güvenlik anlamında her vatandaşın SGK’ya işinin düştüğünü ifade eden Başkan Zararsız “SGK olarak yapılanmamız devam ediyor. Eksiklerimiz var. Kurumumuzda yanlış yapılan...

Sosyal Güvenlik Kurumu 88 Sözleşmeli Avukat Alımı için Noter
Huzurunda Kura Çekimi Gerçekleştirdi

Sosyal Güvenlik Kurumunda hizmet akdi karşılığında görev yapacak 88 avukat 785 aday arasından kura ile belirlendi. Ankara 4. Noteri huzurunda çekilen kura törenine SGK Başkanı M.Emin Zararsız da katıldı.

Kura çekilişi öncesinde konuşma yapan SGK Başkanı Zararsız; 2006 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığının birleştirilmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturulduğunu hatırlatarak, Türkiye’de çok kapsamlı bir sosyal güvenlik reformunun hayata geçirildiğini söyledi. SGK Başkanı, geçen 4 yıl içerisinde Reformun uygulanması için büyük çaba harcandığını ifade ederek, 72,5 milyona yaklaşan bir nüfusa sahip Türkiye’de yeşil kartlı vatandaşlar hariç, yaklaşık 60 milyon insana hizmet üretmeye gayret ettiklerini, bunun çok da kolay bir iş olmadığını belirtti.

“SGK Olarak Yapılanma Sürecimiz Devam Ediyor”
Sosyal güvenlik anlamında her vatandaşın SGK’ya işinin düştüğünü ifade eden Başkan
Zararsız “SGK olarak yapılanmamız devam ediyor. Eksiklerimiz var. Kurumumuzda yanlış yapılan ve ihtilaflı olan işler olabiliyor. Bizden veya vatandaşlardan kaynaklanan 250.000 adet derdest dava bulunmakta. Davalarımız, vergi, ceza, icra vb. her alanda var. Mahkemelerde davalar sürüyor. Kurumumuzda 15 hukuk müşaviri ve 335 kadrolu avukat çalışıyor. 2008 yılından itibaren bizde çalışmaya başlayan 331 sözleşmeli avukatımız var.” Dedi.

“Pozitif Ayrımcılığı İlk Kez Gerçekleştirecek Kurum Olacağız”
“Arkadaşlarımız sözleşmeli avukat alımı için objektif kriterler belirliyor” diyen Kurum
Başkanı Zararsız, her ilde dava sayısına göre sözleşmeli avukat kontenjanı oluşturduklarını ve kişi sayısına göre yapılan değerlendirme neticesinde 16 vilayete 88 sözleşmeli avukat almayı planladıklarını belirtti. Başvuruların tahminlerin üzerinde olduğuna dikkati çeken Zararsız, “Alınacak 88 kişi için önce mülakat yöntemini uygulayacaktık ama bu hem zaman açısından hem de adalet açısından doğru olmayacaktı. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonucunda pozitif
ayrımcılık kabul edildi. Biz de buna istinaden görme özürlü olan kişilere öncelik vermek istedik.

Kamu kurumları arasında pozitif ayrımcılığı ilk kez biz gerçekleştiriyoruz. Görme engelli kişilere öncelik verecek ilk kurum olduk.”dedi.

“Avukatlar Büyükşehir Statüsündeki Yerlerde 450 Dosya İnceleyecek”
Büyükşehirlerde avukat başına yaklaşık olarak 450, küçük şehirlerde ise yine yaklaşık
olarak 350 dosya düştüğünü belirten SGK Başkanı, her alanda ve her konuda idari, vergi, ceza ve temyiz mahkemelerinde davaların olacağını söyledi. Kurum lehine ve aleyhine olan davalarda bir süre sonra uzmanlığın oluşacağını ifade eden SGK Başkanı Zararsız; “Gönül ister ki bu kadar çok dava olmasın. ama maalesef dava sayısı çok fazla.” dedi.

“Önemli Olan Verimliliği Artırmak”
Sözleşmeli avukatların performans değerlendirmesinin yapıldığının altını çizen SGK Başkanı M. Emin Zararsız, “yıllık olarak yapılan performans değerlendirmeleri sonucunda düşük performans gösteren avukatların sözleşmeleri sona erdirilecek. Tabi ki burada önemli olan verimliliği artırmaktır. Ben şimdiden bizimle çalışacak olan avukat arkadaşlarımıza başarılar diliyor, kura çekilişinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Ankara 4. Noteri Vekili Türkel Çelik ise yaptığı konuşmada; “Noter huzurunda
gerçekleştirilecek olan bu kura çekilişi sisteminin Türkiye’de bir devrim olduğunu düşünüyorum. Bu sistemi hazırlayanlara teşekkür ediyor, kura sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kura çekilişine geçildi. İlk kurayı SGK Başkanı M. Emin Zararsız
çekti. İlk olarak Ankara’da bulunan 3 görme engelli sözleşmeli avukat kadrosu için çekiliş yapıldı. Çekiliş sonucunda Osman Sezer, Ömer İnan Durmuş ve Selim Abdil belirlendi. Daha sonra diğer 85 sözleşmeli avukat için çekiliş yapıldı. Kura ile belirlenen sözleşmeli avukatlar, göreve başlayacakları il müdürüne bağlı olarak çalışacak.

Bu haber toplam 4180 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim