• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

SGK personeli, işitme engellilere daha iyi hizmet için işaret dili öğreniyor

SGK personeli, işitme engellilere daha iyi hizmet için işaret dili öğreniyor
İşitme engellilerin SGK'nda yaşadıkları iletişim sorununu çözmek için harekete geçen İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, personelin işaret dili öğrenmesi için çalışma başlattı.

İşitme engellilerin Sosyal Güvenlik Kurumları'nda yaşadıkları iletişim sorununu çözmek için harekete geçen İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, personelin işaret dili öğrenmesi için çalışma başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlatan SGK İl Müdürlüğü, ilk aşamada işitme özürlü vatandaşlarla iletişim kuracak.

Uygulamaya konulan yeni proje ile ilgili bilgi veren İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Kuruca; "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak vatandaşlarımıza yönelik verdiğimiz hizmetlerin kalitesini artırmak ve daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla çeşitli çalışmalara imza atmaktayız. Sosyal Güvenlik alanında yapılan reformu daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve bir sosyal sorumluluk gereği engelli vatandaşlarımızın da verilen hizmetleri aynı kalitede almasını sağlamayı amaçladık. Bu çerçevede ilk adımı işitme engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çalışanlarımıza işaret dilini İsöm işbirliği ile öğretmek ile başlayalım istedik. " şeklinde konuştu.

Projeden sorumlu olan İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı M. Akif Erdem de işaret dili eğitimlerin 3 aylık sürelerle devam edeceğini ifade etti. Projenin amacına ilişkin bilgiler de veren Erdem, hayatın pek çok alanında kendilerini ifade etmekle zorlanan işitme engelli vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumlarında yaşadıkları sorunları en aza indirmek için yola çıktıklarını vurguladı. Personelin işaret dili eğitiminin İsöm'ün Tophane-Beyoğlu'nda bulunan stüdyolarında başladığına dikkat çeken Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitimlerle il müdürlüğümüze bağlı Sosyal Güvenlik Merkezlerindeki Halkla İlişkiler birimlerinde çalışan personelimize işaret dilini öğretmeyi hedefliyoruz. Bu projeyle amacımız, işitme engelli vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumlarından daha iyi hizmet almasını, aynı zamanda çalışanlarımızın İşaret Dili'ni öğrenerek topluma daha fazla yararlı olmanın hazzını da almalarını sağlamaktır. İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaş odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni sosyal sorumluluk projeleri ile de engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. "

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3921 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim