• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

SGK Puanlandırma duyurusu

SGK Puanlandırma duyurusu
Hastanelerin SGK`ya beyan ettikleri puanlar medula ortamında tekrar girilecek.

 

KURUMLA SÖZLEŞMELİ ÖZEL HASTANELER VE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PUANLANDIRILMASI HAKKINDA DUYURU


     Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 13 Kasım 2009 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasına göre oluşturulan Komisyon tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile sözleşmeli özel hastaneler ve vakıf üniversite hastanelerinin, yönergenin 7 nci, 8 inci, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci maddelerinde belirtilen hükümler gereğince gerekli hesaplamalar yapılarak hastane puanları 31.12.2009 tarihinde Kurum Web sayfasında yayımlanmıştır.

     Ancak, Özel Hastane Dernekleri tarafından Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğümüze gönderilen yazılarda; "Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge" kapsamında istenen verilerin hastaneler tarafından Kurumumuza yanlış gönderildiği ve bu durumun bir defaya mahsus olmak üzere düzeltme hakkının kendilerine verilmesi talep edilmiştir. Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda özel ve vakıf üniversite hastanelerinin göndermiş oldukları verileri düzeltmeleri amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere BÜTÜN ÖZEL VE VAKIF ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN MEDULA sistemi üzerinden yönerge kapsamında istenen bilgileri yeniden giriş yapmalarına imkan sağlanmıştır.

     Ayrıca, hastanelerinin beyanları esas alınarak yaptıkları bildirimlerle ilgili olarak Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Hakkında Yönerge nin 7, 8, 9, 10 ve 11 inci maddelerinde belirtilen hususlar ile ilgili TC Sağlık Bakanlığı ve Kurumumuz tarafından gerekli kontroller yapılacağından özel ve vakıf üniversite hastanelerinin ileride mağdur olmamaları için gerekli bilgileri doğru şekilde sisteme girmeleri gerekmektedir. SİSTEME İSTENEN BİLGİLERİN GİRİLMEMESİ HALİNDE HİZMET KAYIT İŞLEMLERİNİN YAPILMASI SİSTEM TARAFINDAN ENGELLENECEK OLUP İSTENEN BİLGİLERİN SİSTEME GİRİŞ İŞLEMLERİ TAMAMLANDIKTAN SONRA HİZMET KAYIT İŞLEMLERİNE SİSTEM TARAFINDAN TEKRAR İZİN VERİLECEKTİR. Bütün özel hastane ve vakıf üniversite hastaneleri tarafından istenen bilgilerin 11.01.2010 Pazartesi günü en geç saat 24:00 e kadar sisteme girmeleri gerekmektedir. Sisteme istenen bilgileri girmeyen hastanelerin puanlandırılması yapılmayacaktır.

     Ayrıca yönergenin 11 inci maddesi kapsamında alt işverenler tarafından hastane bünyesinde çalıştırılan personele ait bilgiler hastane işletmesinde çalışan personel bilgilerine dahil edilerek sisteme girilmesi işlemleri yapılacaktır. İstenen bütün bilgiler beyan üzerine yapıldığından alt işverenin personel bilgileri sisteme girilirken aşağıda belirtilen hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

1-Yemekhane ya da çamaşırhane hizmeti alt işverenin kendi işyerinde yapılıyor ise bu hizmetlerde çalışan personele ait bilgiler dahil edilmeyecektir.
2-Görüntüleme, laboratuar v.b gibi hizmetler hastane bünyesinde değil de hizmeti veren alt işverenin kendi işyerinde yapılıyor ise alt işveren tarafından çalıştırılan personele ait bilgiler dahil edilmeyecektir.
3-Personel taşıma hizmeti fatura karşılığı alt işverene yaptırılıyor ise bu personele ait bilgiler dahil edilmeyecektir.
4-Hastane bünyesinde alt işveren tarafından yapılan bakım ve onarım işlerinde çalışan personele ait bilgiler dahil edilmeyecektir.
5-Güvenlik ve temizlik hizmetlerinde çalışan personele ait bilgiler dahil edilecektir.

     Yukarıda belirtilen hususlar ile ilgili olarak (312) 207 84 88 - 89 veya 207 82 92 numaralı telefonlardan gerekli teknik destek sağlanacaktır. Önemle duyurulur.

Duyuru Medula ekranında yer almaktadır.

Bu haber toplam 11935 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim