• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

SGK Şehit Ailesinin Yüzünü Güldürdü

SGK Şehit Ailesinin Yüzünü Güldürdü
Vatani görevini yaparken askeri kışla içerisinde yaşanan bir kaza sonucu dört arkadaşı ile birlikte şehit olan Er Fatih Şahin’in anne ve babasına maaş bağlandı.

Vatani görevini yaparken askeri kışla içerisinde yaşanan bir kaza sonucu dört arkadaşı ile birlikte şehit olan Er Fatih Şahin’in anne ve babasına maaş bağlandı. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, şehit ailesini evinde ziyaret ederek, bağlanan maaşın banka dekontlarını anne Saniye Şahin’e teslim etti.

TRT Haber kanalında yayın hayatına başladıktan sonra ses getiren ‘Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik’ Programını izleyen şehit annesi Saniye Şahin, şehit ailelerine aylık bağlanması ve 2012 yılında çıkarılan Kanun ile getirilen yeni hakları dinledikten sonra hemen SGK’ya başvurdu. SGK yetkililerinden yakın ilgi gören Şahin ailesi 4 gün içinde başvurusunun sonucunu aldı.

29 Temmuz 2006 tarihinde vatani görevini yaparken Van Jandarma Asayiş Komutanlığı Hacı Bekir kışlasında buhar kazanı patlaması sonucu şehit olan Fatih Şahin’in ailesine daha önceki uygulamalarda malullük ve muhtaçlık şartı aranması ve asgari ücretin üzerinde geliri olmasından dolayı vazife malüllüğü aylığı bağlanamamıştı.

Kanunda yapılan son değişiklikle birlikte bu şart kaldırılınca mağdur durumda olan pek çok şehit ailesine de vazife malüllüğü aylığı alma hakkı doğdu. TRT Haber kanalında Şehit ve Gazilerin Sosyal Güvenlik Haklarının anlatıldığı, “Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik” programını izledikten sonra kaybolmak üzere olan umutlarını yeniden yakalayan Şahin ailesinin acısı aylığın bağlanmasıyla bir nebze olsun hafifledi.

SGK Başkanı Yadigâr Gökalp İlhan ve Yönetim Kurulu Üyelerini bir anda karşısında gören Şehit Fatih Şahin’in ailesi şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çok mutlu oldukları gözlenen aile fertleri, memnuniyetlerini dile getirdi.

Gökalp İlhan: Biz sadece görevimizi yaptık
SGK Başkanı Yadigâr Gökalp İlhan ziyarette yaptığı açıklamada, SGK olarak şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını dile getirerek, bizzat yaşamış olmasa da üzüntüyü içinde hissettiğini ve yaşanan acının tarifinin mümkün olmadığını kaydetti. Mevzuat değişikliklerinin her zaman çok hızlı olmayabildiğini söyleyen Gökalp İlhan, ailenin geçmişte yaşadığı mağduriyetin telafi edilerek sonuçlanmasının sevindirici olduğunu belirtti. Şahin ailesinin kazandığı hakların diğer ailelere de örnek teşkil ettiğini dile getiren Gökalp İlhan, “Biz sadece görevimizi yaptık. Sizlerin sayesinde diğer vatandaşlarımıza da duyurmuş olduk. Ümit ediyorum ki sıkıntısı olan diğer vatandaşlarımız da bu Kanun değişikliğini öğrenip bu değişiklikten istifade edebilirler” dedi. Gökalp İlhan hayata geçirilen yeni uygulamaların basında çıkan haberler dışında, İl Müdürlükleri ve SGK web sitesi aracılığıyla vatandaşlara iletilmekte olduğunu söyledi.

Konunun hassasiyetine dikkati çeken Gökalp İlhan “Evladını kaybetmenin acısının bir tarifi yok” dedi.

Gökalp İlhan: Yayınlanan Programdan Sonra SGK’ya İletilen Talepler Arttı
TRT Haber’de yayınlanan programdan sonra sosyal güvenlik konularında SGK’ya iletilen taleplerin arttığını vurgulayan Gökalp İlhan, malullük ve muhtaçlık şartını sağlayamayan ve mağdur durumda olan diğer ailelerin Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Primsiz Aylıklar Daire Başkanlığına başvurmaları gerektiğini söyledi.

Şehit Fatih Şahin’in babası İbrahim Şahin ise, bugüne kadar birçok kamu kurum ve kuruluşlarına başvurduklarını söyleyerek, ilk kez anında bir başvurularının cevap bulduğuna dikkati çekti. TRT Haber Kanalındaki ‘Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik’ programını izlerken kendilerinin de kapsama dahil olup olmadıkları hakkında bilgilerinin olmadığını ifade eden Şahin, ertesi sabah SGK’ya başvurduklarını ve 4 gün içerisinde işlemlerin sonuçlanarak aylıklarının bağlandığını söyledi. Sürecin çok hızlı geliştiğini vurgulayan Şahin, ilk defa bir kamu kuruluşundan bu kadar hızlı sonuç aldıklarını dile getirdi. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’a şükranlarını ileten şehit ailesi, bu konunun bir nebzede olsa acılarını hafiflettiğini dile getirdi. Şahin, SGK’nın çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini ifade ederek, “SGK’nın bu çalışmalarının devam etmesini temenni ediyorum. Bizim gibi birçok mağdur durumda insanlar var. Onlarında sorunlarının çözülmesini diliyorum. Karşılaştığımız ilgi ve alaka bizi çok mutlu etti. Bu konudaki en önemli olay bir makama anında ve randevusuz olarak ulaşabilmekti. Bir makama bu kadar hızlı ulaşabilmeyi ilk defa yaşadım” diye konuştu.

Ziyarete SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Ergün, Salih Kılıç, Sinan Özkan, Mehmet Açıkel, Halit Ortaköy, Rahmi Cıbıroğlu, Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanı İsmail Ertüzün, Primsiz Aylıklar Daire Başkanı Bekir Demir ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Yavuz Selim Ayaz katıldı.


 

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim