• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

SGK Skandalı Büyüyor!

SGK Skandalı Büyüyor!
76 milyon vatandaşın sağlık bilgisini SGK’dan ihalesiz alan Data Med şirketine siyasetin gölgesi düştü. Şirketin ortakları AKP ve DYP’lilerin akrabası çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’nın, 2.4 milyar lira değerindeki sağlık verisine, 54 bin sermayeli gölge şirkete satmasıyla ilgili skandal büyüyor. İhalesiz olarak, verileri bir protokol ile alan Data Med şirketinin ortaklarının bazı siyasetçi ve siyasetçi yakınlarından oluştuğu belirlendi.

AKP - DYP koalisyonu gibi

Taraf Gazetesinin haberine göre, Türkiye’de yaşayan 76 milyon vatandaşın sağlık verisini ihalesiz olarak bir protokol ile alan Data Med firmasının ortakları adeta AKP ve DYP koalisyonunu andırıyor. Şirketin ana ortaklarından birisi olan Burhan İsen, DYP Batman Milletvekilliği görevini yürütmüştü. Ticaret sicil bilgilerine göre, eczacı kökenli olan İsen, şirketin aynı zamanda genel müdürlük görevini de yürütüyor. İsen, siyaset hayatında DYP’den ANAP’a da geçmişti.

Yine şirketin ortakları arasında yer alan Mustafa Kavici de AKP’nin kurucuları arasında bulunan ve eczacı kökenli bir eski milletvekilinin damadı olarak biliniyor. Kavici, geçtiğimiz yıllarda görkemli bir törenle eski milletvekilinin kızı ile evlenmişti. Yine gölge şirketin ortakları arasında yer alan Duygu Kaya’nın da DYP’li eski bakanlardan birisinin yakını olduğu belirtildi. Şirket ortaklarından Lütfü Morkoç’un ise hayvan ticareti başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren bir işadamı olduğu kaydedildi.
Sermayenin tamamı ödenmemiş

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, şirketin sermayesi 54 bin lira olacak. Ancak gazetede, sermayenin dörtte birinin peşin, geri kalanının ise üç yıl içinde ödenmesi öngörülüyor. Buna göre, 2.4 milyar liralık verinin alındığı tarihlerde şirketin sermayesi 13 bin lira düzeyinde bulunuyor. Öte yandan sicil bilgilerine göre, şirketin görünen ortakları ise şu isimlerden oluştu: “Serpil Erim, Mustafa Çetin Çerezci, Ertek Türkay, Bekir Pehlivan, Işıl Kalay, Mustafa Kavici, Burhan İsen, Sevim Gayenur Büyükberber, Lütfi Morkoc ve Duygu Kaya.”

Veri alımına başladılar

Bu arada, gölge şirketin sağlık verilerini SGK’dan almaya başladığı bildirildi. Şirket bu verileri, yerli ve yabancı ilaç şirketlerine satacak. Bu satış işlemi karşılığında ise SGK’ya komisyon ödenecek. İlk etapta SGK’ya ödenecek yıllık bedelin 70 milyon lira düzeyinde olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim