• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

SGK sözleşmede 2. revizyonu yaptı neler değişti?

SGK sözleşmede 2. revizyonu yaptı neler değişti?
Sosyal Güvenlik Kurumu 27 Aralık 2011'de yayınlayıp 28 Aralık 2011'de tekrar düzenlediği '2012 Yılı Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi'nde ikinci kez değişikliğe gitti.

Sosyal Güvenlik Kurumu 27 Aralık 2011'de yayınlayıp 28 Aralık 2011'de tekrar düzenlediği '2012 Yılı Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi'nde ikinci kez değişikliğe gitti.

Sözleşmede Neler Değişti ?

Hasta Kabulüne Sevk Düzenlemesi

Sağlık hizmetini alacak kişilerle ilgili 5. maddeye sevk şartı getirildi. SGK, varsa Kurumca belirlenen sevk usullerine uygun olarak  SHS(Sağlık Hizmeti Sunucusu)’ye başvuran tüm hastalar sağlık hizmetlerinden yararlanacak şekilde düzenleme yaptı. Özellikle Yeşil kartlı hastalar için kurum tarafından yayınlanan sevk koşulu bu maddeyle sözleşmeye girmiş oldu.

Ayrıca bundan sonra kurum tarafından belirlenecek olan herhangi bir sevk zinciri uygulaması kabul edilmek zorunda kalacak.

Sözleşmeli Branşlarda Hekim Bildirimi

Tüm Hekimlerin bildirim zorunluluğuna % 80 sınırı (Aynı branşta 3 Hekimi olan Hastaneler 1 hekimi sözleşme dışı bırakabilecek)

Önceki sözleşmede hizmet verdiği branşlarda görev yapan bütün hekimleri üzerinden hizmet sunmak zorunda olan merkezler yeni sözleşme bazı hekimleri sözleşme dışında bırakabilecekler.

Yapılan değişikliğe göre, hastaneler sözleşme yaptığı her bir branşta ayrı ayrı olmak üzere görev yapan hekimlerin % 80’i üzerinden hizmet sunmak zorunda olacaklar. Hizmet sunmak zorunda olunan hekim sayısının hesaplanmasında, yarım ve üzerindeki küsuratlar yukarı, altındaki küsuratlar ise aşağı tamamlanacak.

Dolayısıyla sözleşmeli olduğu aynı branşta 2 hekimi bulunan bir hastane hekimlerinin tamamı SGK'ya tanımlatmak zorunda kalacak. Sözleşmeli olduğu aynı branşta 3 hekimi bulunan bir merkez ise bu hekimlerden 2'sini tanımlatarak bir hekimi sözleşme dışında bırakabilecek.

Göreve Yeni Başlayan Hekim bildirim süresi

Önceki sözleşmede 1 bir gün önce bildirilmesi istenen göreve yeni başlayacak hekimler, başlangıç tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde Kuruma bildirilecek.

İlave Ücretinde dahil olduğu Cezai Şart Sınırlaması %30 dan %20 ye düşürüldü

Bir fatura dönemindeki işlemlerle ilgili uygulanacak cezai şart toplamı ilgili fatura döneminden önceki son 1 (bir) yıllık fatura tutarı ortalamasının % 20’sini geçemeyecek. Önceki Sözleşmede ilave ücret cezasının da içerisinde olduğu cezai şart sınırı % 30'du.

Bilirkişi inceleme giderleri hastanelere

Denetim ve incelemeler sırasında gerekli hallerde Kurum dışına yaptırılan bilirkişi incelemelerine ilişkin giderler SHS’den tahsil edilecek. Eski sözleşmede olmayan bu madde sözleşme yeni eklendi.

Reklam Cezaları 3 Bin TL den 10 Bin TL’ye Artırıldı

Eski sözleşmede 3 bin TL olan reklam ve tanıtımlara ilişkin ceza her bir fiil için ayrı ayrı 10.000 TL ye çıkarıldı.

Katılım Payı Alınmaması halinde 2 gün kapatma

Kurumca belirlenen katılım payının alınmadığının tespit edilmesi ve uyarının tebliğ tarihinden itibaren bir yıl içerisinde tekrarlanması halinde her tekrarda SHS 2 (iki) gün süreyle Medula’da pasif hale getirilecek ve yeni hasta kabulü durdurulacak. Bu dönemdeki yeni başvurulara ait işlem bedelleri Kuruma fatura edilemeyecek.

Yürürlük Tarihi Değişti

Eski sözleşmede 01.01.2012 olan yürürlük tarihi, yeni sözleşmede sözleşmenin imza tarihi ile yürürlüğe girecek. 

Sözleşmenin 11.1.6 ncı maddesi 01/03/2012 tarihinde yürürlüğe girecek.

“11.1.6. SUT’ta belirtilen, hastaya sunulmuş olan hizmetleri ve ilave ücreti gösterir belgenin süresi içerisinde hastaya verilmemesi, acil halin sona ermesi sonrasında acil halin sona erdiğine ve müteakip işlemlerin ilave ücrete tabi olduğuna dair hastaya/hasta yakınına gerekli bilgilendirmenin yapılmaması hallerinde her bir fiil için 3.000 TL,”

Yeni sözleşme imzalanmak zorunda aksi halde sözleşme fesh edilecek

Kurumca yeni bir sözleşme duyurulmasına rağmen SHS yeni sözleşmeyi imzalamaz ise bu sözleşmenin 11.2.1 inci maddesine göre sözleşmesi feshedilecek.

Yeni sözleşmenin 17/01/2012 tarihine kadar imzalanması gerekmektedir

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim