• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

SGK sözleşmeli eczacı olarak çalıştırılacakları belirlemek üzere yapılacak işlemler

SGK sözleşmeli eczacı olarak çalıştırılacakları belirlemek üzere yapılacak işlemler
Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığı tarafından sözleşmeli eczacı olarak çalıştırılacakları belirlemek üzere yapılacak işlemler hakkında duyuru yayımlandı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

SAĞLIK BAKANLIĞINCA 26/05/2016 TARİHİNDE YAPILAN KURA SONUCU KURUMUMUZDA SÖZLEŞMELİ ECZACI OLARAK ÇALIŞTIRILACAKLARI BELİRLEMEK ÜZERE YAPILACAK İŞLEMLER HAKKINDA DUYURU

1-GENEL AÇIKLAMALAR

Kurumumuz Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile ek ve değişikliklerine göre 26/05/2016 tarihinde Sağlık Bakanlığınca yapılan kura ile belirlenen ve ekli listede adı-soyadı belirtilen 440 aday arasından sözlü sınav sonucuna göre 110 sözleşmeli eczacı alınacaktır.

2-GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

2.1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.

2.2- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

2.3- Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir hali bulunmamak.

2.4- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir Kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri mümkün değildir.

 

  3-ÜCRET Ücreti (Brüt)

Sözleşme Ücreti

Ek Ödeme

Toplam Ücret

2.778 TL

1.012,51 TL

3.790,51 TL

 

Not: Aylık brüt sözleşme ücreti tutarından sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi, ek ödeme tutarından ise damga vergisi tahsil edilmektedir.

4- SÖZLÜ SINAV

4.1-Ekli listede Sağlık Bakanlığı başvuru numarası, adı-soyadı, sözlü sınav tarihleri ve saatleri belirtilen adaylar, 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Esaslar’ın Ek-2 nci maddesine istinaden, Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 3.Kat A Blok 332 nolu Anadolu Toplantı Salonunda sözlü sınava tabi tutulacaktır.

4.2-Sınava katılacak adayların fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4.3-Sözlü sınavda mesleki bilgiler ile genel sağlık sigortası mevzuatına ilişkin sorular sorulabilir.

4.4-Sözlü sınav sonucu 100 tam puan üzerinden 70 tam puan ve üzerinde olanlar başarılı sayılacaktır.

4.5-Sınavda, 70 tam puan ve altında alan adaylar, asıl ve yedek listelerde yer alamayacaklardır.

4.6-Sınava Ankara dışından katılacaklara yapacakları seyahatle ilgili herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

5-KESİN BAŞARI LİSTESİ

5.1-Kesin başarı listesi, sözlü notları 100 tam puan üzerinden 70 tam puan ve üzerinde olan adayların en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralaması sonucu belirlenecektir. Sözlü notu 70 tam puan ve üzerinde olan adaylar asıl ve yedek listelere girmeye hak kazanacaktır.

5.2-Kesin başarı listesi ve atamaya esas istenilecek bilgi ve belgeler Kurumumuz internet sitesinden ilan edilecek olup, ayrıca adaylara e-posta yoluyla bilgi verilecektir.

5.3-Kesin başarı listesinin belirlenmesinde puanı eşit adaylar olması halinde, öncelikle mezuniyet tarihi önce olana, bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

6-YERLEŞTİRME VE ATAMA İŞLEMLERİ

6.1-Yerleştirme işlemi kesin başarı listesindeki sıraya göre yapılacaktır.

6.2-Yerleştirme işleminde, kesin başarı listesine göre 100 tam puan üzerinden 70 tam puan ve üzerinde alarak başarılı sayılan ve ilk 110 sırada yer alan adaylar asıl, diğerleri yedek olarak belirlenecektir.

6.3-Asıl listede yer alan adayların, bir örneği Kurumumuz internet sitesinden yayımlanacak olan, “Kurumumuzda sözleşmeli eczacı olarak çalışma taleplerine ilişkin” dilekçe ve atamaya esas istenilen diğer bilgi ve belgeleri, Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına elden ya da posta, kargo vb. yollarla teslim etmeleri gerekmektedir. Gönderilen belgelerin Kurumumuza zamanında ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

6.4-Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler hiç bir hak talep edemeyecekler ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

6.5- Adayların ibraz etmiş oldukları dilekçe ve eki belgelerin incelenmesinden, atanmalarına engel teşkil edecek herhangi bir hali bulunmayanların, adli sicil kaydı araştırmasının olumlu sonuçlanması ve sağlık yönünden görevlerini devamlı yapmalarına engel bir durumunun olmadığı anlaşılanlar Kurumumuza atanmaya hak kazanacak olup, bu adaylara, sözleşme imzalamak ve göreve başlatılmak üzere yazılı olarak tebligat yapılacaktır.

6.6-Atama şartlarını taşımayanlar, atama şartlarını taşımadıkları sonradan tespit edilenler, ataması yapıldığı halde görevine başlamaktan vazgeçenler ile tebligatta belirtilen süre içinde göreve başlamayan veya belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle tebligat tarihinden itibaren göreve başlamama hali 60 günü aşanların atamaları iptal edilecektir. Bu adayların yerine, sırasıyla 111 inci sıradan başlamak üzere, ilan edilen pozisyonlar doluncaya kadar asıl adaylar için belirtilen usulle yedek adaylardan atama yapılacaktır.

7-SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMI

Göreve başlatılacak olanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

Ek: Liste (10 sayfa)

İRTİBAT: 0 312 207 84 28-29

Yazının aslı ve Sözleşmeli Eczacı Sözlü Sınavına katılmaya hak kazananları gösterir liste için tıklayınız 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6781 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim