• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

SGK tarafından ilk defa bağlanacak gelir/aylık ödemeleri hakkında duyuru

SGK tarafından ilk defa bağlanacak gelir/aylık ödemeleri hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından ilk defa bağlanacak gelir/aylık ödemeleri hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

21.07.2017

KURUMUMUZCA İLK DEFA BAĞLANACAK GELİR/AYLIK ÖDEMELERİ HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere, Kurumumuz ile 17 banka ve PTT arasında “Sigortalı ve Hak Sahiplerine İlk Defa Bağlanan Gelir/Aylık Ödemeleri ile Emekli İkramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamında Gelir/Aylık Alanlara Promosyon Ödenmesine İlişkin Protokol” 14/02/2017 tarihinde imzalanıp yürürlüğe girmiş ve daha önce imzalanan protokoller feshedilmiştir.

Bu kapsamda, 01/08/2017 tarihinden geçerli olarak bağlanacak ilk gelir/aylık ve emekli ikramiyesi ödemeleri sigortalıların tercihleri esas alınarak ödenmeye başlanacaktır.

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar ile (c) bendi kapsamında sigortalı iken görevinden ayrılmış olanlar ve özel kanunlar kapsamında bulunanların; Kurumumuzca bağlanacak ilk gelir/aylıkları ile emekli ikramiyesi ödemelerinin gönderilmesini tercih ettikleri banka veya PTT şube bilgilerini Kurumumuza yapacakları aylık talep başvuruları sırasında yazılı olarak beyan etmeleri, yine 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalılardan görevde iken emeklilik talebinde bulunanların ise ödemelerinin gönderilmesini tercih ettikleri banka veya PTT şube bilgilerini görev yaptıkları kurumlarına yapacakları başvuruları sırasında, yazılı olarak beyan etmeleri ve bu beyanların Kurumumuza gönderilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, bankalar ve PTT ile imzalanan söz konusu Protokolün 4 üncü maddesinde; “… Gelir/Aylık alanlar tarafından herhangi bir tercihte bulunulmadığı durumlarda ilk defa bağlanan gelir/aylıkların hangi bankaya gönderileceğine ilişkin usul ve esaslar, Kurum tarafından belirlenecektir.” hükmüne yer verilmiştir.

Buna göre, 5510 sayılı Kanun ve diğer Kanunlar kapsamında Kurumumuz tarafından ilk defa bağlanacak gelir/aylıklar ile emekli ikramiyeleri; 01/08/2017 tarihinden itibaren sigortalıların tercih ettiği bankalar veya PTT şubelerine, herhangi bir banka tercihinde bulunmayanların ilk defa bağlanacak gelir/aylıkları ile emekli ikramiyeleri ise T.C. Ziraat Bankası şubelerine gönderilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim