• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

SGK Taşra Teşkilatı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

SGK Taşra Teşkilatı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu Taşra Teşkilatı Kuruluş ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 27 Ekim 2014 tarihli ve 29158 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

27 Ekim 2014  PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 29158

YÖNETMELİK

Sosyal Güvenlik Kurumundan:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ VE ÇALIŞMA
USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 1/10/2010 tarihli ve 27716 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Taşra Teşkilatı Kuruluş ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (i) ve (j) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (j) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (k) bendi eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

“i) Sağlık hizmet sunucularının sözleşme şartlarına uyup uymadıklarına ilişkin kontrol, tespit ve inceleme işlemlerini yürütmek. Bu bent kapsamında yapılacak kontrol, tespit ve inceleme işlemleriyle ilgili ortaya çıkacak ihtilafların çözümü konusunda Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünün uygun görüşünü almak ve bu görüş doğrultusunda işlem tesis etmek.”

“j) Hizmet ve ürün satın alınan kişi, kurum ve kuruluşlarla yapılan sözleşmelerin yürütülmesi, bunların feshine ilişkin işlemlerin gerçekleştirilmesi, sözleşmeden doğan ödemelerin yapılmasına ilişkin işlemleri yürütmek. Bu bent kapsamında ortaya çıkacak genel sağlık sigortası uygulamalarına yönelik ihtilafların çözümü konusunda, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünün uygun görüşünü almak.”

“k) Genel sağlık sigortası uygulamalarına ait iş ve işlemlerin yürütümünde, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenleme ile verilen görüş ve talimatlar doğrultusunda işlem tesis etmek.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasına (f) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (g) bendi eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

“g) Genel sağlık sigortası işlemlerinin yürütümüne ait Kurum uygulamalarını değiştirecek nitelikte olan iş ve işlemler hakkında uygulama birliğini sağlamak amacıyla Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünün uygun görüşünü almak ve söz konusu genel müdürlük tarafından yapılan düzenlemeler ile verilen görüş ve talimatlar doğrultusunda işlem tesis etmek.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“f) Merkez teşkilatı ve diğer il müdürlükleri ile koordinasyon ve işbirliğinde bulunmak. Merkez teşkilatının görev alanına giren konulara ilişkin iş ve işlemleri, merkez teşkilatı tarafından yapılan düzenlemeler ile verilen görüş ve talimatlar doğrultusunda yürütmek.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin birinci fıkrasına (ğ) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (h) bendi eklenmiş ve diğer bent buna göre teselsül ettirilmiştir.

“h) Merkez teşkilatının görev alanına giren konulara ilişkin iş ve işlemleri, merkez teşkilatı tarafından yapılan düzenlemeler ile verilen görüş ve talimatlar doğrultusunda yürütmek.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 66 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 66 – (1) Sağlık Kurulunun oluşturulması ve kapatılması, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün teklifi ve Yönetim Kurulu kararı ile gerçekleşir.

(2) Sağlık Kurulu; kurulu bulunduğu il müdürlüğü ile görev alanına giren diğer il müdürlükleri ve bağlı sosyal güvenlik merkezlerinden gelen, 5510 sayılı Kanunun ilgili maddeleriyle ilişkili sağlık kurulu raporları ile bunların kontrol muayene raporlarını inceleyip, değerlendirerek karara bağlar.

(3) Sağlık Kurulunun çalışma usul ve esasları Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenir.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmelikte geçen “sosyal güvenlik kontrol memuru” ibareleri “sosyal güvenlik denetmeni”, “sosyal güvenlik kontrol memurları” ibaresi “sosyal güvenlik denetmenleri”, “sosyal güvenlik kontrol memurundan” ibaresi “sosyal güvenlik denetmeninden” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1/10/2010

27716

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1-

22/6/2011

27972

2-

28/12/2011

28156

3-

27/4/2013

28630

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7030 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim