• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

SGK trilyonları nerelere ödüyor

SGK trilyonları nerelere ödüyor
Milyonlarca SGK’lıya hizmet veren eski SSK hastanelerinin durumu içler acısı sevgili okuyucularım. Bakan Bey lütfetse de benim seçeceğim hastanelere habersiz olarak birlikte gitsek.

Milyonlarca SGK’lıya hizmet veren eski SSK hastanelerinin durumu içler acısı sevgili okuyucularım. Bakan Bey lütfetse de benim seçeceğim hastanelere habersiz olarak birlikte gitsek. Hastanelerin döküldüğünü, hastaların perişan halini gözleriyle görse. Ben hazırım. Randevu bekliyorum. Geçenlerde sizler de biliyorsunuz Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olan Göztepe Araştırma Hastanesi'nde hastaları perişan ettiler. Kaloriferler hafta sonunda arıza yaptı. Battaniyelerin bile altında üşüyen hastaları, hantal bürokrasi tir tir titretti.


BUZ GİBİ RÜZGAR
Yüz binlerce SGK'lıya hizmet veren Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eski binanın camlarından içeri buz gibi rüzgar doluyor. Gittim gördüm. Sağlam insanı bile yatağa serecek bu şartlar, hasta yatağındaki insanları canından bezdiriyor.
Hastalar, yakınlarının evlerden getirdikleri elektrik sobaları ile donmamaya çalıştı. Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birinde yaşanan bu rezalet nasıl izah edilebilir? Efendim arıza olmaz mı? Elbette olur.
Ama koca hastanedeki arıza, ilgili teknisyenler anında bulunarak derhal giderilir.
 

Sakın YALANLAMAYIN
Bazı odaların pencereleri kapanmıyor, tavandan yağmur suları akıyordu. Pencerelerden gelen rüzgar ve yağmurdan korunmak için hasta yakınlarına ameliyatlarda kullanılan giysiler dağıtıldı. Karaciğer hastası bir gencin şu sözlerini unutmayacağım: “Odalar çok soğuk. İçeriye yağmur suları geliyor. Şu anda çok üşüyorum. Hastayım ve donuyorum. Üç ameliyat geçirdim. Burada daha da hasta oldum. Böyle bir hastane olamaz. Başımızdan aşağı sular akıyor. Kat kat giyindim. Yine de donuyorum.” Hasta böyle derken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, yaşananları yalanlamaya kalkıyordu.

ANLAMADIĞIM ŞEY
Şimdi asıl konuya gelelim. Ünlü özel hastaneler, SGK’lı hastaların tedavisi çok pahalı hastalıklarını kabul ediyorlar. Mesela kalp hastalıkları. SGK’lı bir hasta 10 lira verip kalp muayenesi oluyor. 100- 200 lira verip anjiyo, hatta by-pass oluyor. Peki sonra bunların eski parayla trilyonları bulan gerçek miktarını devlet ödemiyor mu? Ödüyor. Peki, devlet gereken yatırımı yapıp SGK’lıları kendi hastanelerinde tedavi etse, trilyonlar da devlete kalsa olmaz mı? Olur. Olur ama o zaman özel hastaneler o yağlı parayı nereden bulacak?


Medyum Memiş Hoca
gunes.com

Bu haber toplam 3548 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim