• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

SGK TV yarın yayında, dolandırıcılar TV ile bitecek

SGK TV yarın yayında, dolandırıcılar TV ile bitecek
Sosyal Güvenlik alanında vatandaşı bilgilendirmek adına çalışmalara başlayan SGK televizyon kuruyor. Yarın internet üzerinden online yayınlarına başlayacak olan SGK TV’de sadece soru-cevap bölümleri yok...

Sosyal Güvenlik alanında vatandaşı bilgilendirmek adına çalışmalara başlayan SGK televizyon kuruyor. Yarın internet üzerinden online yayınlarına başlayacak olan SGK TV’de sadece soru-cevap bölümleri yok. Ulusal bir TV kanalı olma hedefi olan SGK TV’de gençlere yönelik programlar da olacak

Sosyal güvenlik 2005’te başlayan reformlar sonrası oldukça karmaşık bir alan haline geldi. Başta üç farklı kurum varken daha sonra tek çatı altında toplanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ortaya çıkışı ve sonrasında 5510 sayılı reform yasası ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın gelmesiyle sosyal güvenlik uzmanlık gerektirmeye başladı. Sadece vatandaşların sosyal güvenlik uygulamaları değil, aynı zamanda işyerleri için sigorta yükümlülükleri de karmaşıklaştı. Bu nedenle özellikle medyada sosyal güvenlik konuşulur oldu. Uzman olanlar aynen benim gibi halka bilgi vermeye çalışıyorlar.

TRT YAYINLARI YETMEDİ
Bu çabalara rağmen, görülüyor ki, sosyal güvenlik konusunda ne yazarsak yazalım halkın büyük bir bölümü sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri hakkında yeterili bilgi sahibi değil. Bu bilgi eksikliği ve konu ile ilgili bilgi kirliliği de yaşanıyor olması SGK’yı harekete geçirdi. SGK ilk olarak kendi web sayfası üzerinden vatandaşların sorularını yanıtlamaya çalıştı. TRT’de bazı sosyal güvenlik programları SGK finansörlüğünde gerçekleştirildi. Ancak yine de yeterli bilgi akışı sağlanamadığı SGK tarafınca da görüldü.

İlk elden kolay erişilecek
İşte bütün bu sebeplerle, SGK önemli bir hamle yaptı ve kendi televizyonunu kurma kararını aldı. Buna gerekçe olarak, 5502 sayılı SGK Yasasında yer alan, “gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerin yerine getirilmesini kolaylaştırmak” düzenlemesini öne çıkardı. SGK TV ile vatandaşlara sosyal güvenlik konularında doğru ve ilk elden bilgi kolay erişimle ulaştırılacak. En azından SGK açıklaması böyle.

Bakan söylemişti
Kayıtdışındaki 1 puan indirim kasaya 700 milyon TL koyuyor Ayrıca kayıtdışı istihdam ile mücadelede bu kanalın amaçlarından. Çalışma Bakanı Faruk Çelik bu mücadelede de görsel medyaya halkı bilinçlendirme anlamında büyük işler düştüğünü söylemişti.

Dolandırıcılar TV ile bitecek
SGK TV’ye sgktv.gov.tr web adresinden ulaşılabilecek. Bu televizyon kanalında sadece soru – cevap bölümleri olmayacak. Vatandaş, çocuklar öğrenciler, gençler, çalışanlar, emekliler, ev hanımları v.b. toplumun tüm kesimlerine dönük yayın yapılacak. SGK TV’de kamuoyunda sosyal güvenlik bilincini geliştirmeye yönelik bilgi, mesaj, haber, duyuru ve programlar sürekli olarak yer alacak. Gelecekte bu kanalın ulusal kanallar gibi yayın yapması da gündeme gelebilir. Eğer beklenen ilgi gerçekleşirse ki böyle olacağı neredeyse kesin, bu televizyon kanalı ratinglerde hep ilk sıralarda yer alacak.

Kurum içinde kendi TV’si var
Vatandaşın bilgi alması için kurulan kurumsal bilgi ekranları SGK merkezlerine yerleştiriliyor. Bu ekranlar illerde ve Sosyal Güvenlik Merkezi olan ilçelerde hem kurum içi hem de vatandaşları sosyal güvenlik mevzuatından hakkında kapalı devre yayın yapan televizyon ekranları şu an, tam olarak 79 ilde ve bağlı ilçelerde toplam 350 bilgi ekranında yayın yapılıyor.


Cem KILIÇ / Akşam
[email protected]
 

Bu haber toplam 4254 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim