• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

SGK, vatandaş memnuniyeti için 'gizli müşteri' formülünü uygulayacak

SGK, vatandaş memnuniyeti için 'gizli müşteri' formülünü uygulayacak
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gizli Müşteri Projesi'ni hayata geçiriyor. Projeyle kurumdaki işlemleri bilen bir kişi, kurum içinde, 'Bugün git, yarın gel mantığı var mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gizli Müşteri Projesi'ni hayata geçiriyor.


Projeyle kurumdaki işlemleri bilen bir kişi, kurum içinde, 'Bugün git, yarın gel mantığı var mı? Vatandaştan ekstra ve gereksiz evraklar isteniyor mu? İş yavaşlatılıyor mu?' gibi konularda yerince tespit yapacak. Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız, yeni hizmet binalarına taşınmalarıyla birlikte vatandaşların kurum ve personellerine yönelik şikâyetlerinin yüzde 90 oranında azaldığını belirterek, "Kısa süre içinde, otellerde uygulanan gizli müşteri projesini hayata geçirerek, kurum içindeki aksaklıkları bizzat tespit edeceğiz." dedi.

GÜNDE 8 BİN KİŞİ GELİYOR

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) yönetim kurulu üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız'ı yeni SGK İl Müdürlüğü binasındaki makamında ziyaret etti. Mesut Topcu başkanlığındaki BSMMMO yönetimini ağırlayan SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız, yeni yerlerindeki işleyişi ve birimleri binayı gezdirerek anlattı. SGK personelinin yüzde 90'ının yeni hizmet binasından memnun olduğunu söyleyen Ramazan Yıldız, bunun iş motivasyonuna da olumlu yansıdığını kaydetti. Yeni binalarına taşınmalarıyla günlük ziyaretçi sayılarında artış olduğunu dile getiren Ramazan Yıldız, kuruma gelen günlük ziyaretçi sayısında yüzde 50 civarında artış olarak 8 bin kişiye ulaştığını vurguladı.

KURUMU BİLEN BİRİSİ GİZLİ MÜŞTERİ OLACAK

SGK ve kurum personeline yönelik şikâyetlerin de yüzde 90 oranında azaldığını açıklayan Ramazan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben şahsen bir kamu kurumuna gittiğim zaman nasıl hizmet görmek istiyorsam, o şekilde hizmet vermek isterim. Kurumumuza gelen bir vatandaşın, hak ettiği hizmeti alamadan buradan ayrılmasını istemiyoruz. Bu yüzden binamızın içerisine çeşitli yerlere şikâyet ve öneri kutuları yerleştirdik. Vatandaşımızın yazdığı şikâyet ve öneri mektuplarını dikkate alıyoruz. Ayrıca, daha çok otellerde uygulanan gizli müşteri projesini de yakın zamanda kurumumuzda hayata geçireceğiz. Kurumdaki işlemleri bilen birisi, dışarıdan biri gibi kuruma gelecek. Kurum içinde, 'Bugün git, yarın gel mantığı var mı? Vatandaştan ekstra ve gereksiz evraklar isteniyor mu? İş yavaşlatılıyor mu?' bunları bizzat tespit edecek."

BSMMMO Başkanı Mesut Topcu ise SGK'nın adeta kabuk değiştirdiğini belirterek, hayata geçirilen projelerin takdire değer olduğunu bildirdi.

SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız'ı yürüttükleri çalışmalardan dolayı tebrik eden BSMMMO Başkanı Topcu, meslek mensuplarının SGK'ya yönelik yaşadığı sorunları da dile getirdi.

Topcu, "Sorunların çözümü için birlikte çözüm üretmemiz gerekiyor. Karşılıklı sorunların çözümü için, BSMMMO yönetimi olarak, düzenlenecek bir platformda SGK personelleriyle bir araya gelebiliriz. Kurum personeli memurların da bulunacağı toplantıda sizlerin şikâyet ve önerilerini dinlerken, kendi görüşlerimizi de iletiriz. İki taraf da karşılıklı sorunlarını dile getirir ve çözüm noktasında ne gibi çalışmalar yürütüleceği masaya yatırılır." ifadelerini kullandı.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5042 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim