• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

SGK ve TKHK arasında "Tıbbi Cihaz Protokolü" imzalandı

SGK ve TKHK arasında "Tıbbi Cihaz Protokolü" imzalandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) arasında “Evde Sağlık Hizmetlerinde Kullanılan Tıbbi Malzeme ve Tıbbi Cihazların Ödenmesine İlişkin Protokol” imzalandı.

Protokolün imzalanması için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Neşat Ertaş Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi.

İmzalanan protokolle sigortalıların daha önce kendi imkanlarıyla temin edip, bedelini daha sonra SGK'dan aldığı tıbbi cihazlar artık Sağlık Bakanlığınca ücretsiz olarak sağlanacak.

SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı törende yaptığı konuşmada, daha önce tıbbi cihaz ve malzemeye ihtiyacı olan sigortalıların bu cihaz ve malzemeleri kendi imkanlarıyla satın aldıklarını, yaptıkları ödemelerin bedelini SGK'dan aldıklarını anımsattı.

"Şahıs Ödemeleriyle İlgili Sorunu Ortadan Kaldırıyoruz"

Protokolle tıbbi cihaz ve malzemelerin artık Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağını, bunun ödemesini de SGK'nın Bakanlığa yapacağını vurgulayan SGK Başkanı Bağlı, "Şahıs ödemeleriyle ilgili sorunu ortadan kaldırıyoruz. İlgili tarafa doğrudan biz ödemeyi yapacağız, vatandaşı aradan çıkartacağız. Sağlık Bakanlığına, mevcut işlerinin yanında bizim üzerimizdeki böyle bir yükü de aldıkları için teşekkür ediyorum. Kendileri sosyal sorunluluk bilinciyle hareket ettiler" dedi. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de evde bakım hizmetlerinin sağlık hizmetlerinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, evde bakım hizmetlerinin gelecek dönemde daha da aratacağını söyledi.

Geçen yıl yaklaşık 400 bin hanede evde sağlık hizmeti sunumu yapıldığını bildiren Gümüş, "Özellikle uzun dönem tedavi gerektiren hastalar için hastane ortamında uzaklaşıp, kendi evlerinde ve kendi yakınlarının yanında sağlık hizmetini alması onlar açısından önemli bir konfor ve önemli bir sağlık göstergesi olacaktır" şeklinde konuştu.

"Cihazların Bedelini SGK Karşılayacak"

Gümüş, protokolle uzun dönem bakım gereken hastalara, hastaneden taburcu edilmelerinin öncesinde evlerinde ihtiyaç duydukları tıbbi cihazların sağlayacaklarını ifade ederek, protokolün ardından SGK'nın elindeki 200 bine yakın cihazı da devir aldıklarını bildirdi.

"Artık vatandaşlarımızın hastaneden taburcu olmasına, sonrasında SGK'ya gitmesine gerek kalmadan, ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz ve malzemelerle ilgili organizasyonları Sağlık Bakanlığı olarak biz yapacağız" diyen Gümüş, bu organizasyonun bedelinin de SGK tarafından karşılanacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3189 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim