• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

SGK, yeni nesil ağ altyapısı için 3Com'u tercih etti

SGK, yeni nesil ağ altyapısı için 3Com'u tercih etti
Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki merkezlerinde yerel alan ağ altyapısı yenilerken 3Com'un modüler ve yığınlanabilir anahtarlarını kullanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki merkezlerinde yerel alan ağ altyapısı yenilerken 3Com'un modüler ve yığınlanabilir anahtarlarını kullanacak.

70 Milyon vatandaşa hizmet vermekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye genelindeki mevcut ve yeni kurulacak olan Sosyal Güvenlik İl ve Merkez Müdürlüklerinin ağ altyapısı için 3Com çözümlerini tercih etti. İhale kapsamında seçilen 3Com anahtarlar, kesintisiz olarak çalışmaya olanak tanıyan yüksek süreklilik, uzun kullanım ömrü, güçlü güvenlik ve ileride çıkabilecek yeni teknolojileri destekleme özellikleri sayesinde SGK'nın tüm ses ve data altyapısını taşıyabilecek yeterliliği sunuyor. 3Com anahtarlar sayesinde SGK altyapısı, IP tabanlı telefon, IP tabanlı güvenlik kamerası çözümleri, ağ temelli güvenlik çözümleri gibi pek çok uygulamayı hayata geçirebilecek.

SGK gibi kuruluşların 3Com sayesinde yüksek performanslı yeni teknoloji ağ altyapı çözümleri için çok yüksek bedeller ödemelerine gerek olmadığının söyleyen 3Com Türkiye Ülke Müdürü Nurper Rodoplu; "Kurumlar, günümüz ekonomik şartlarında, yüksek kaliteli çözümlere daha düşük maliyetlerle sahip olmayı tercih ediyor. 50 milyonun üstünde kişiye hizmet veren SGK gibi bir kurumun 3Com çözümlerini seçmesi, 3Com'un ne kadar güvenli, sağlam, rekabetçi bir teknoloji ve fiyat avantajı sunduğunun en önemli kanıtıdır" diye konuştu.

KAMU'DA GÜVENLİK ÖN PLANA ÇIKIYOR

SGK'nın Bilgi Teknolojileri vizyonunu "Dünyadaki en iyi uygulamalar, mevcut şartlarla birlikte, gerçekçi bir şekilde değerlendirilerek, vatandaşları ve ilgili diğer paydaşları memnun eden, yasaların gereklerini en etkin şekilde sağlayan, sürdürülebilir, birlikte ve ahenkle çalışılan bir BT Yönetim Modeli geliştirmek" şeklinde açıklayan SGK Donanım ve Altyapı Hizmetleri Daire Başkanı Adem Onar ise son yıllarda dünyada ve Türkiye'de yaşanan güvenlik saldırılarının sayı, çeşit ve yöntemlerinin artmasının, şirket ve kurumları güvenliğe daha fazla önem vermeye yönlendirdiğinin altını çizdi. Geçmiş yıllarda güvenlik konusunda en büyük yatırımı banka ve özel şirketlerin yaptığını belirten Onar, artık e-dönüşüm, e-devlet gibi projelerle kamu kesiminin güvenlik yatırımlarının artış göstereceğini vurguladı.

Alınan 3Com anahtarlama cihazlarının, hem SGK'nın güvenlik politikalarını uygulamasına hizmet edeceğini hem de SGK'nın BT organizasyonu ve altyapısının mevcut kaynaklardan azami derecede istifade edilerek yeniden yapılandırılması, Türkiye ve dünya ölçeklerinde örnek olacak şekilde BT yönetim modelinin gerçekleştirilmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

DOĞRU İHALELERLE 135 MİLYON TL TASARRUF

Yönetim ve ekip olarak titiz ve özverili çalışmaları sayesinde SGK'nın 2008 yılındaki altyapı yatırım çalışmalarında çok büyük oranda tasarruf sağladıklarını söyleyen Adem Onar, "2008 yılında tahmini bedeli 175 milyon YTL'lik mal ve hizmet alımını doğru şekilde düzenlenen ve rekabete olanak tanıyan ihaleler sonucunda sadece 40 milyon YTL gibi bir tutara gerçekleştirdik. Üstelik bu altyapının hayata geçmesiyle işletim maliyetlerimizde de önemli tasarruflar sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Zaman

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim