• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

SGK'da ilginç gelişme

SGK'da ilginç gelişme
Vatandaşa mezarda emeklilik getiren yeni Sosyal Güvenlik Yasası yürürlüğe girmeden önce, iki çocuğunu çalışıyor göstererek eski yasaya tabi hale getirdiği ortaya çıkan SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar’la ilgili soruşturma sürerken, SGK’da skandal bir gel

Vatandaşa mezarda emeklilik getiren yeni Sosyal Güvenlik Yasası yürürlüğe girmeden önce, iki çocuğunu çalışıyor göstererek eski yasaya tabi hale getirdiği ortaya çıkan SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar’la ilgili soruşturma sürerken, SGK’da skandal bir gelişme yaşandı. Uyar, aynı suçu işleyen kurum memurlarına ceza verecek Disiplin Kurulu’na Başkan oldu.

Vatandaşa mezarda emeklilik getiren yeni Sosyal Güvenlik Yasası’nın yürürlüğe girmesinden kısa bir süre önce bazı SGK üst düzey yöneticilerinin kendi çocuklarını sigortalı yaptırmasıyla başlayan skandallar dizisine bir yenisi eklendi. Yeni yasadan birkaç gün önce, 5 ve 13 yaşındaki iki çocuğunu matbaada çalışıyor göstererek sigortalı yaptırdığı ortaya çıkan ve hakkında açılan soruşturma süren SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar, aynı nedenle soruşturulan kurum memurlarının durumunu görüşen ve cezalara karar veren Disiplin Kurulu’na Başkan oldu. Uyar’ın başkanı olduğu 5 kişilik Disiplin Kurulu’nun bir üyesi de yasadan hemen önce çocuklarını sigortalı yaptırdığı basında yer alan SSK Genel Müdür Yardımcısı Celal Özcan. Bu gelişmeyle birlikte, milyonlarca vatandaşı ve milyar dolarlık sosyal güvenlik sistemini yöneten SGK, bir kez daha “pes” dedirtti.

Sosyal Güvenlik Yasası’nın yürürlüğe girmesinden kısa bir süre önce çok sayıda çocuğun sigorta kaydı yapılması üzerine SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar, vatandaşı uyararak, “1 milyon 400 bin artist çocuk var, inceliyoruz” açıklaması yapmıştı. Ancak çok geçmeden Uyar’ın söz ettiği artist çocuklar arasında kendi çocuklarının olduğu da ortaya çıktı. Bunun üzerine hakkında soruşturma başlatılan Uyar’ın ne ceza alacağı merak konusu oldu. Ancak milyonlarca vatandaş ve milyarlarca dolar parayı yöneten SGK’da işler “biraz farklı” gelişti. Uyar’la ilgili soruşturma sürerken, SGK’da yaşanan gelişme, “Bu ancak Türkiye’de olur” dedirtti. Kurumda benzer şekilde çocuklarını sigortalı yaptıranların durumunu görüşmek üzere bir Disiplin Kurulu oluşturuldu. Disiplin Kurulu başkanlığına da SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar getirildi. 4 kişilik üyelerden biri de, Celal Özcan oldu. Özcan’ın da Uyar gibi çocuğunu yasadan korumak için hileli sigortalı yaptırdığı kamuoyuna yansınmıştı.

İlk işi çocuğunu sigortalı yaptıran memurun cezasını kaldırmak oldu

Disiplin Kurulu’nun ilk görüştüğü konu, Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde şef olarak çalışan kurum personelinin 18 yaşından küçük çocuğunu yasadan korumak için sigortalı yaptırması olayı oldu. Kurul, memura ilk aşamada verilen “kınama” cezasını görüştü ve memurun bu olaydan haberinin olmadığı, gerekçesiyle verilen “kınama” cezasını kaldırdı. Karara, Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Uzun ile İnsan Kaynakları Daire Başkanı Nesrin Çelik muhalefet şerhi koydu.

Bakan Dinçer’in haberi yok

Kabine değişikliğiyle Çalışma Bakanlığı görevine başlayan Bakan Ömer Dinçer’in, bazı SGK üst düzey yöneticilerin yasa yürürlüğe girmeden kısa bir süre önce çocuklarına hileli sigorta kaydı yaptırmasıyla ilgili çok sayıda sorulara muhatap olması üzerine konuyla ilgili bilgi istediği öğrenildi. Dinçer’in henüz SGK’da yaşanan bu skandal gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmadığı da ifade edildi.


Vatan

Bu haber toplam 2331 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim