• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

SGK'dan bazı kanser ilaçlarının ödenmesi hakkında basın açıklması

SGK'dan bazı kanser ilaçlarının ödenmesi hakkında basın açıklması
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Ulusal basında yer alan kanser ilaçları ile ilgili bazı haberlere yönelik basın açıklaması yayımladı.

BASIN AÇIKLAMASI

Ulusal basında yer alan kanser ilaçları ile ilgili bazı haberlere yönelik olarak Kurum (SGK) uygulamasının kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur.

Erlotinib Etken Maddeli İlaç;

Erlotinib etken maddeli ilacın prospektüsünde “Daha önce en az bir basamak kemoterapi uygulanmış ve yanıt alınamamış veya progresyon gösteren, lokal ileri veya metastatik evrede bulunan, sigara kullanmamış ve histopatolojisi adenokanser (bronkoalveolar kanser dahil) olan küçük hücreli olmayan akciğer kanserli hastaların tedavisinde endikedir.” endikasyonu bulunmaktadır.

Yukarıda belirtilen ilacın kullanım yerine (endikasyona) göre, Sağlık Bakanlığından sigara kullanan hastalar için endikasyon dışı izin belgesi alınması halinde ilaç bedelinin karşılanmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Fingolimod Etken Maddeli İlaç;

“Multipl Skleroz (MS) hastalarında kullanılan Fingolimod etken maddeli ilacın ödenmesi için başka bir ilacın bir yıl süreyle kullanılmasını şart koşması” ile ilgili; bu durum Sağlık Uygulama Tebliği’nde(SUT) yer alan kuralla ilgili olmayıp, ilgili firma tarafından Sağlık Bakanlığı’na başvurarak ruhsatlandırma sırasında ilaç kullanımında (prospektüsünde) yer alan bir yıl süre ile diğer ilaçları kullandıktan sonra kullanılabilmesi şartı doğrultusunda Kurumumuz tarafından yapılan bir düzenlemedir.

Azasitidin Etken Maddeli İlaç;

“Azasitidin etken maddeli ilacın kronik miyelomonositer lösemi (KMML) ve akut miyeloid lösemi (AML) tedavisinde başarılı olsa bile 6 kürden fazla ödenmemesi,” ile ilgili Azasitidin etken maddeli ilacın, kronik miyelomonositer lösemi (KMML) ve akut miyeloid lösemi (AML) endikasyonları ila ilgili olarak en son düzenleme 06 Eylül 2014’de yapılmıştır.

İlacın prospektüs bilgisinde yer alan en fazla 4 kür kullanılabilir ifadesi, ilacın prospektüsündeki değişiklik nedeniyle 06 Eylül 2014’de 6 küre olarak SUT’da düzenlemeye gidilmiştir. Bu tarihten sonra 6 kür olan tedavinin kür artırılmasıyla ilgili olarak SGK’ya herhangi bir başvuru bulunmamaktadır.

Krizotinib Etken Maddeli İlaç;

“Krizotinib etken maddesi içeren küçük hücreli dışı akciğer kanseri tedavisinde kullanılan bir ilacın en az bir seri kemoterapi kullanmamış hastalara doktor gerekli görse bile ödenmemesi” ile adı geçen ilaç, ilgili firmanın Sağlık Bakanlığı’na başvurarak ruhsatlandırma sırasında prospektüsünde yer alan endikasyonu ile bire bir aynı olarak SUT’da yapılan bir düzenlemedir.

Krizotinib etken maddeli ilacın prospektüsünde yer alan endikasyonlar dışında kullanımında, hastaların Sağlık Bakanlığından endikasyon dışı izin belgesi alması halinde SGK tarafından ilaç bedelinin karşılanmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3379 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim