• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

SGK’dan bir ilk daha

SGK’dan bir ilk daha
Sigortalı bir hastane ya da eczaneye gittiğinde internet üzerinden kurulacak iletişimle işlemi yapacak.

Yeni işe başlayıp 30 gün primi ödenen sigortalının sağlık aktivasyonu online yapılacak. Sigortalı bir hastane ya da eczaneye gittiğinde internet üzerinden kurulacak iletişimle işlemi yapacak.


BÜYÜK İşverenler Sosyal Güvenlik Merkezi’nde (SGM) inşaat ilişiksizlik belgesi için “e-posta” ile başvuru uygulaması başlatan İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, yine Türkiye’de örnek bir uygulamaya start verdi. Yeni işe giren sigortalıların sağlık hizmeti alabilmeleri için otomasyon sisteminde kendileri için açılması gereken sayfanın açılması için zaman ve para harcamalarına gerek kalmadı. Torbalı’da başlattıkları pilot uygulama ile 30 gün primi ödenerek sağlık hizmetinden yararlanma hakkı elde eden sigortalının ilçedeki herhangi bir eczane ya da hastaneye başvurmasının yeterli olduğunu belirten SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, şunları söyledi:


Sağlık hizmeti alma hakkı
“Eskiden sağlık karnesi veriyorduk. Yeni işe giren kişi sağlık hizmeti almaya hak kazandığında ilgili ünitemize başvurup karnesini alıyor, sağlık hizmetinden yararlanmaya başlıyordu. Artık sağlık karnesi uygulaması kalktı. İşe yeni başlayan ve 30 gün primi ödendikten sonra sağlık hizmeti alma hakkı kazanan sigortalının, bu hizmeti alabilmesi için başvurduğu hastanede ya da eczanede TC kimlik numarası girildiğinde bilgisayarda kendisine ait bir sayfanın açılması gerekiyor. Karne vermiyoruz ama sigortalının sağlık aktivasyonunun açılması için yine üniteye bizzat gelmesi gerekiyordu.”


Pilot uygulama Torbalı’da
Keskin, “Bu bir dakika süren bir işlem. Ama Bergama’da, Kınık, Kiraz gibi merkezden uzak ilçelerde oturan bir kişinin bu bir dakikalık işlem için 3-4 saat yolculuk, 10-20 lira ya da daha fazla yol ücreti masrafı yapması gerekiyordu. Hem daddi hem manevi külfeti vardı. Biz bu çileye son verecek bir uygulama başlattık. Pilot uygulama Torbalı’da başladı. Sigortalı Torbalı’da herhangi bir eczane ve hastaneye başvurduğunda, ilgili kişi ‘saglikaktivasyonutorbali.com’ adresine elektronik posta atacak, sigortalının, TC kimlik numarasını, cep telefon numarasını ve bazı bilgileri bize bildirecek. Birkaç dakika içinde biz bu sayfayı açıp, cep telefonundan da sigortalıya bildireceğiz. Bu ay sonunda uygulama il genelinde yaygınlaşmış olacak” dedi.

Sigortalı çok rahatlayacak

SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, “Bu uygulama oturduğunda kuruma gelen sayısı yüzde 60 azalacak. İşte devrim burada yaşanacak. İdeal olan, sigortalı işe başlayıp 30 gün primi ödendiğinde sistemin otomatik olarak bu sağlık aktivasyonunu yapması. Genel Müdürlüğümüz bu konuda çalışma yapıyor, bu oluncaya kadar bu sistem de sigortalımızı rahatlatacak” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim