• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

SGK`dan `E-mail`li hizmet

SGK`dan `E-mail`li hizmet
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü, sosyal güvenlik hizmeti almaya hak kazanan vatandaşların sağlık karnesi aktivasyon hizmetlerini daha hızlı yaptırmalarını sağlamak için `E-mail` ile ...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü, sosyal güvenlik hizmeti almaya hak kazanan vatandaşların sağlık karnesi aktivasyon hizmetlerini daha hızlı yaptırmalarını sağlamak için `E-mail` ile bilgi alma uygulaması başlattı.

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu`na kaydı olup sağlık aktivasyonu yaptırmak isteyenlerin, İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine gelip bu işlemlerini yaptırmak zorunda olduğunu belirtti. Yeni başlattıkları bir uygulama ile `Sağlık Hizmeti` almaya hak kazanan ve sağlık aktivasyonu bulunmayan vatandaşların, İl Müdürlüğüne gelmeden `e-mail` ortamıyla bilgilerini göndererek sağlık aktivasyonlarının yapılacağını kaydeden Erol, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

`Sağlık hizmeti almaya hak kazanan ve sağlık aktivasyonu bulunmayan vatandaşlarımız, il müdürlüğümüze gelmeden e-mail ortamıyla bilgilerini gönderecek ve sağlık aktivasyonları yapılacaktır. Sigortalıların e-mail uygulaması ile bilgileri ve adresleri, cep telefon numaraları personelimizin e-mail adresine gönderecek. Gelen e-maillere göre aktivasyon işlemini yapan memurumuz, gönderen kişinin cep telefonuna aktivasyonun yapıldığını, yapılmadı ise nedenini bilgi olarak gönderecek.`` Vatandaşlardan, sağlık karnesi hizmetlerini yürüten SGK personelinin e-mail adreslerine, mutlaka T.C. Kimlik Numarası, Sigortalılık Statü Bilgisi, (4/1 a (SSK), 4/1 b /Bağ-Kur), 4/1 c (Emekli Sandığı), cep telefonu numarası (cevabi dönüşler için), kim için sağlık karne aktivasyonu yapılacağı bilgisi, sigortalı, emekli veya hak sahibi olup olmadığı bilgilerini yazmaları isteyen Erol, şöyle devam etti: ``İl Müdürlüğümüz personeli tarafından alınan bilgilere istinaden kişinin sağlık karne aktivasyonu yapılacak ve bildirilen cep telefonu numarasına `Sağlık Karnesi Aktivasyon İşleminiz Yapılmıştır` bilgisi gönderilecektir. Yapılamaması durumunda ise neden yapılamadığı konusunda cep telefonu mesajı ile bilgi verilecek. Vatandaşlarımızın İl Müdürlüğümüze gelmeden sağlık karne aktivasyonlarını yaptırabilmelerine imkan sağlayan bu uygulamamız vatandaşımızın zaman kaybının önüne geçilmesi, iş ve işlemlerin daha hızlı yürütülmesi açısından önem arz etmektedir.`` Sağlık karnesi aktivasyon hizmetlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, SGK Sağlık Servisi`nde hizmet veren çalışanların isim ve mail adresleri şöyle: Fatmana Özmen ([email protected]), Erkan Yılmaz ([email protected]), Y. Ayşe Ganioğlu ([email protected]), Hamza Aydugan ([email protected]), Bilal Gökçe ([email protected]).

haberalanya.com.tr

Bu haber toplam 5402 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim