• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

SGK'dan Filistin'e ilaç yardımı kampanyası

SGK'dan Filistin'e ilaç yardımı kampanyası
SGK Başkanı İlhan: "Şu anda acilen 4 milyon dolarlık ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaçları olduğunu belirtiyorlar"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Gazzelilerin şu anda acilen 4 milyon dolarlık ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

İlhan, "Filistin'e ilaç yardımı kampanyası" hakkında makamında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'de bin 500 noktayı havadan vurduğunu, saldırılar sonucu şimdiye kadar 300'e yakın kişinin öldüğünü ve yaklaşık 2 bin kişinin de yaralandığını söyledi.

Kara saldırılarından önce görüştüğü hastane yetkilileriyle bugün itibarıyla temas kuramadığını bildiren İlhan, bu durumdan dolayı son derece üzüntülü olduklarını dile getirdi.

İlhan, hastane yetkililerinin kendilerine ilettiği acil ilaç listeleri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İlaçları, bugün burada bulunan temsilcilerimize iletmiştik. Sadece bir haftalık malzemelerinin sınırlı miktarda ellerinde kaldığını söylemişlerdi. Öyle zannediyorumki, dün geceden sonra durum daha da acil bir noktaya gelmiş olmalı. Şu anda çok ciddi seviyede ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşıyorlar. Bunun dışında da hastanelerde yer kalmamasından ve hastanelerin de vurulmasından kaynaklanan fiziksel mekan sorunları da devam etmekte. Acilen prefabrik binalara da hastaları alabilecekleri, tedavileri ve bakımlarını yapabilecekleri binalara ihtiyaçları bulunmakta.

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle sürekli temas halindeyiz. Şu anda acilen 4 milyon dolarlık ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaçları olduğunu belirtiyorlar. Bir hastaneden bize gönderilen ve talep edilmesini istedikleri listelerde 147 farklı ürün bulunmakta, diğer tüm hastaneler için de yine ayrı bir liste göndermişlerdi orada da 151 çeşit farklı ilaç ve tıbbi malzeme bulunmakta. Ama bunlardan çok sayıda ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bunlar içerisinde ağrı kesiciler, kan durdurucular, acil ameliyat malzemeleri, enjeksiyonlar, antibiyotikler ve diğer acil müdahale için gerekli malzemelerin bulunduğunu biliyoruz."

-İlaçlar temin edilip, hızlı şekilde gönderilecek

Yardım konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatları olduğuna dikkati çeken İlhan, SGK'nin önderliğinde söz konusu duruma "ne kadar katkıda bulunabiliriz" amacıyla istenilen ilaçları temin edip, hızlı bir şekilde göndereceklerini ifade etti.

İlhan, Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile görüştüğüne değinerek, ilaç ve tıbbi malzemenin iletilmesini çok hızlı bir şekilde sağlayacaklarını kendisine bildirdiklerini aktardı.

Yardımların artarak devam etmesini dileyen İlhan, "Türk milletinin ve bütün hamiyetperver vatandaşlarımızın bir kez daha bu acılı zamanda Filistin halkının yanında olduğunu göstermenin önemli olduğuna inanıyorum. Yardımların artırılması noktasında bunun örnek olmasını diliyorum. Çocukların ölüyor olması hepimizi derinden yaralıyor. Yaralanan insanların göz göre göre ölüme terk edilmesi, ilaç, malzeme ve hastane imkanlarının yetersiz olmasından dolayı hepimizi derinden yaralamaktadır" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin ne kadar katkı toplayacaklarını sorması üzerine İlhan, "Katkıda bulunan herkes destek noktasında hiçbir sorun olmayacağını söylemişlerdi. Büyük oranda karşılayabileceğimizi ümit ediyorum" şeklinde yanıtladı.

İlhan, yardımların artarak devam etmesini dileyerek, ilaç ve tıbbi destek yardımında bulunan herkese teşekkür etti.

Toplantıda ilaç ve tıbbi destek yardımı yapan hastane, dernek, ilaç firma temsilcileri de hazır bulundu.

Bu haber toplam 3145 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim