• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

SGK'dan ‘köylü açılımı’

SGK'dan ‘köylü açılımı’
Bilgisayar teknolojisiyle çağdaşlaşıp, hizmetleri daha kısa sürede verir hale gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü şimdi de ‘köylü açılımı’ yaptı.

Pilot çalışma Bergama'da başlatılırken, SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, “Ekiplerimiz akşamları köy köy dolaşıp vatandaşlarımızla görüşüyor, sigortalılık, emeklilik, sağlık haklarını anlatıyor. İlk etapta üç ilçede yaklaşık 170 köye gidilecek, sonra proje il çapına yayılacak” dedi.

Planladıkları 24 SGK Merkez Müdürlüğü'nden 10'unu hizmete açtıklarını, yeni yapılanmalar ile halka daha etkin hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Mustafa Keskin, yeni projelerini anlattı. Keskin, henüz resmi açılışını yapmadıkları SGK Bergama Merkez Müdürlüğü'ne kısa bir süre önce Remzi Aybuğa'nın atandığını ve bu atamayla birlikte yeni bir projeyi pilot uygulamaya başladıklarını söyledi. Mustafa Keskin, bürokrasiyi azaltarak, kurum ile ilgili işlemleri sigortalının ayağına götürerek hizmete ulaşmayı kolaylaştıracak yapılanmanın sürdüğünü kaydetti.

Bergama Merkez Müdürlüğü'nün, ilçenin yanı sıra Dikili ve Kınık'a da sosyal güvenlik hizmeti verdiğini belirten Keskin, şunları söyledi:
“Artık bu üç ilçemizden sigortalılık, emeklilik gibi herhangi bir işlem için vatandaşımızın İzmir'e gelmesine gerek kalmadı. Vatandaşlarımız zamandan kazandı, yol parasından, işinden geri kalmaktan kurtuldu. Şimdi bu merkezimiz pilot bir proje gerçekleştiriyor. SGK Bergama Merkez Müdürümüz Remzi Aybuğa, her akşam saat 9 gibi Bergama'nın bir köyüne giderek vatandaşlara hizmetlerimiz ve haklarıyla ilgili bilgiler veriyor. Bu köy toplantılarında vatandaşlarımızın nasıl emekli olabileceklerinden sağlık yardımlarından nasıl yararlanabileceklerine kadar her türlü bilgi veriliyor, soruları yanıtlanıyor. Maalesef köylü sigortalılarımız hakları ve hizmetlerimizi bilmediği için iş takipçilerine çok para kaptırıyor, Dolandırıldıklarına dair hikayeleri bu toplantılardan öğreniyoruz. Bu bilgilendirme toplantıları onları bu dolandırıcı aracılardan da kurtaracak.”

SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, köylülerle yapılan toplantılarda geçmiş yıllardaki ürün satışlarını belgelendirmeleri halinde geriye dönük tescil işlemi de yaptıklarını söyledi. Keskin, “Eğer köylümüz geçmişte örneğin süt sattığı mandıradan ya da başka bir ürününü sattığı yerden bize teslim ettiğine dair belge gösterirse geriye dönük tescil işlemi yapılıyor, emekliliği için şans doğuyor” diye konuştu.

Mustafa Keskin, Aybuğa'nın sürdürdüğü ziyaretler programında Bergama'nın 114 köy ve 5 beldesinin yanı sıra Dikili'nin 34, Kınık'ın da 20'yi aşkın köyünde aynı toplantıların yapılacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim