• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

SGK'dan sağlık kuruluşları ve iş yerlerine 8 milyon 500 bin lira ceza

SGK'dan sağlık kuruluşları ve iş yerlerine 8 milyon 500 bin lira ceza
SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, makamında düzenlediği basın toplantısında, ilave ücret, fark ücreti, taahhütname uygulaması ve karekod uygulamasına yönelik artan şikâyetler hakkında bilgi verdi.

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, makamında düzenlediği basın toplantısında, ilave ücret, fark ücreti, taahhütname uygulaması ve karekod uygulamasına yönelik artan şikâyetler hakkında bilgi verdi.  

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıt dışıyla mücadeleye hız verdi. Antalya İl Müdürlüğü, 2009 yılında yaptığı denetimler sonucu sigortasız işçi çalıştıran ve yönetmeliklere uymayan 3 bin 621 iş yerine toplam 8 milyon 462 bin 94 TL idari para cezası kesti. İlave ücret alan özel sağlık kuruluşları da toplam 816 bin TL para cezasına çarptırdı.


Antalya'da 80 özel hastaneyle paket anlaşma olduğunu belirten Erol, "Kurumumuz tarafından hizmet satın alınan sağlık hizmeti sunucularının, vatandaşlarımıza hizmet verirken, vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunlar yine vatandaşlarımız tarafından ya da sağlık hizmet sunucularınca il müdürlüğümüze aktarılmaktadır." dedi.

antalya-il-muduru-selim-erol.jpgSağlık hizmetleri sunucularıyla kendi kurumları arasında zaman zaman görüş ayrılıklarının olduğunu, bunu gidermek için çeşitli konferanslar düzenlediklerini kaydeden Erol, ilave fark ücretleriyle ilgili de şunları kaydetti: "Kurumumuz ile sağlık hizmetleri sunucuları arasında yapılan sözleşme kapsamında; yatan hastaya ait ayrıntılı fatura dökümü ya kendine ya da birinci derece yakınına vermektedir. Aksi takdirde sözleşmeye göre 10 bin TL para cezası uygulanmaktadır."

Selim Erol, özel sağlık kuruluşlarının belirlenen hizmetler dışında kesinlikle herhangi bir ilave ve fark ücreti alamayacağını vurgularken, bu konuyla ilgili hastaların görebileceği yere bilgilendirici yazı asılması gerektiğini söyledi.

"Sağlık hizmeti sunucusu, kendilerine hasta gönderilmesine yönelik olarak, kurumlar, hekimler, diğer sağlık kurum ve kuruluşları üçüncü şahıslarla açık veya gizli işbirliği yapamaz." diyen Erol, aksi takdirde sözleşmelere uymayan sağlık hizmet sunucularına 10 bin TL para cezası uygulandığını aktardı.

Erol'un verdiği bilgilere göre; ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında ön görülen muayene katılım payı 8, özel sağlık hizmeti sunucularında ise 15 TL.


İLAVE ÜCRET ALAN ÖZEL HASTANELERE 480 BİN TL CEZA

SGK İl Müdürü Selim Erol, özel hastanelere, optik kuruluşlarına ve eczanelere yönelik denetimler hakkında da bilgi verdi. Vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi amacıyla özel hastane ve bu tür kurumlara denetim yaptıklarını kaydeden Erol sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan denetimlerde genel olarak tanıya uygun olmayan, tıbbı ya da cerrahi girişimlerde bulunulduğu, tetkik ve tahlillerin teşhis ya da tedavi için gerekenden fazla sayıda ya da türde yapıldığı, hasta yatış sürelerinin fazla gösterildiği, tedavinin kuruma bildirilen hekimin dışında başka hekim tarafından yapıldığı şeklinde usulsüz işlemler tespit edilmiştir."

SGK 2010 yılında 19 hastane, 138 optikçi, 306'da eczane denetledi. Söz konusu denetimlerde yasalara ve yönetmeliklere uymayan özel hastanelere 480 bin TL, optik kuruluşlarına 66 bin TL, eczanelere ise 270 bin TL idari para cezası kesildi.


StarGündem

Bu haber toplam 4413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim