• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

SGK'nın kapsamı KKTC'ye genişletildi

SGK'nın kapsamı KKTC'ye genişletildi
Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) genişletilmesine yönelik yasanın resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

(İHA) - KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından yapılan açıklamaya göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin genel sağlık sigortası kapsamında tedavi olabilmelerini sağlayacak yasa 2 Ağustos’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Açıklamaya göre, yasa ile KKTC’deki TC vatandaşlarının Türkiye genel sağlık sigortası kapsamında tedavi olabilmelerinin önü açıldı.

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, SGK kapsamının KKTC’ye genişletilerek, Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Türkiye genel sağlık sigortası kapsamında KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden hizmet alabilmelerinin önünün açıldığını belirtti. Savaşan, TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile UBP Genel Başkanı, KKTC Eski Başbakanı İrsen Küçük’ün vardıkları mutabakat çerçevesinde söz konusu yasal düzenlemenin TBMM’de yapılarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığını ve 2 Ağustos 2013 tarihinde de Türkiye Resmi Gazete’sinde yayımlandığını söyledi.

YDÜ HEYETİ ANKARA’YA GİDİYOR
Savaşan, Türkiye’de geçen yasanın KKTC’de uygulamaya başlayabilmesi için Bayramdan hemen sonra YDÜ heyetinin Ankara’ya giderek protokol imzalayacağını açıkladı. Savaşan, “KKTC ekonomisi için fevkalade önemli bir yere sahip üniversitelerimizde öğrenim gören ve sayıları elli binlere ulaşan başta öğrenciler olmak üzere, çalışanlar ile birlikte diğer TC vatandaşlarının, Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden aynı şartlarda yararlanabilmeleri sağlık alanında büyük bir reformdur” diye konuştu.
Savaşan, atılan bu tarihi adımla Kuzey Kıbrıs’taki bütün üniversitelerin daha fazla öğrenci tarafından tercih edileceğinin de altını çizerek, bu adımın turizmin gelişmesinde de önemli rol oynayacağını belirtti.

“KKTC VATANDAŞLARI DA SOSYAL SİGORTALARIYLA HASTANE VE HEKİM SEÇEBİLMELİ”
Ahmet Savaşan KKTC vatandaşlarına da sosyal güvenceleriyle hastane ve hekim seçme hakkının verilmesi için gereken düzenlemelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi görüşünü de dile getirdi.

Bu haber toplam 5668 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim