• BIST 9678.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

SGK’nın Uluslararası Başarısı

SGK’nın Uluslararası Başarısı
Dünya Sosyal Güvenlik Forumu’nda Başkan Yadigar Gökalp İlhan, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı’nın en üst yürütme organı olan ‘BÜRO’ ya üye seçildi. Kurumumuz ayrıca ISSA’nın Güney Avrupa Alt Bölgesi Lideri oldu.

Dünya Sosyal Güvenlik Forumu’nda Başkan Yadigar Gökalp İlhan, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı’nın en üst yürütme organı olan ‘BÜRO’ ya üye seçildi. Kurumumuz ayrıca ISSA’nın Güney Avrupa Alt Bölgesi Lideri oldu.

10-15 Kasım tarihleri arasında Katar’ın Başkenti Doha’da gerçekleştirilen Dünya Sosyal Güvenlik Forumu 127 ülkeden Bakan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve Uluslararası Kuruluş temsilcilerinden oluşan 1000’in üzerinde delegeyi bir araya getirdi.

Üç yılda bir yapılan ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) üye kuruluşlar arasında bilgi paylaşımı, sosyal ağların güçlendirilmesi amacıyla toplanan Dünya Sosyal Güvenlik Forumunda Kurumumuzu Başkan Yadigar Gökalp İlhan temsil etti.

Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan Dünya Sosyal Güvenlik Forumu’da, küresel ekonomik krizin gölgesinde sosyal güvenliği etkileyen ana gelişmeler ve iş gücü piyasasındaki değişimlerle demografik yaşlanmanın sosyal güvenlik sistemleri üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Üye kuruluşların en iyi uygulama örneklerinin de görüşüldüğü Forum etkinlikleri çerçevesinde sosyal güvenlik alanında uluslararası standartları belirleyecek ISSA Mükemmelik Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Sosyal güvenliğin geleceğine yönelik tartışmalara ev sahipliği yapan en büyük uluslararası etkinlik olma niteliğini taşıyan Dünya Sosyal Güvenlik Forumu’nda SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 2014-2016 dönemi için Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı’nın en üst yürütme organı olan ‘BÜRO’ya üye olarak seçildi.

Forumda ayrıca Kurumumuz ISSA Avrupa Ağı Yönlendirme Komitesine ‘Üye’ olarak seçildi ve Güney Avrupa Alt Bölgesi Lideri oldu.

Yeni dönemde alt bölgesel teşkilatlanmalar yoluyla yeniden yapılanma sürecine giren ISSA Avrupa Ağı’nın (IEN) Güney Avrupa Alt Bölgesi lideri olan Başkan Yadigar Gökalp İlhan, bu bölgeye özel olarak bir çalışma planının hazırlanması, bölge içerisinde bir teknik seminer düzenlenmesi ve alt bölgedeki kuruluşlar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi hususlarında bölgedeki diğer sosyal güvenlik kurumlarını yönlendirme görevini üstlenecek.

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Dünya Sosyal Güvenlik Forumu etkinlikleri çerçevesinde Kurumumuzun Uluslararası alanlarda etkinliğinin arttırılmasına yönelik bazı ikili temaslarda da bulundu. Bu çerçevede ilk olarak ISSA Genel Sekreteri Hans Horst- Konkolewsky ile bir araya geldi. Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı ile ilişkilerin geliştirilmesinin önemi üzerinde duran Başkan Gökalp İlhan, ISSA Bürosu üyeliğimizin devamının bu taahhüdümüzün bir göstergesi olacağını söyledi. Konkolewsky ise bir süre önce İstanbul’da düzenlenen Avrupa Sosyal Güvenlik Forumu’nun Dünya Sosyal Güvenlik
Forumu’na ışık tuttuğunu ve Kurumumuzun Büro üyeliğinin devamından mutluluk duyduğunu vurguladı.
 

Bu haber toplam 2680 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim