• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Shell çalışanları, sağlığa “adım” atıyor

Shell çalışanları, sağlığa “adım” atıyor
Shell & Turcas, gerçekleştirdiği çeşitli uygulamalar ile çalışanlarının sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmayı amaçlıyor.

Sağlıklı yaşam, spor ve beslenme konularında ilgi çekici etkinlikler düzenleyen Shell & Turcas, tüm çalışanlarına ücretsiz olarak dağıttığı adımölçerler (pedometre) ile çalışanlarını daha fazla hareket etmeye teşvik ediyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yaptığı ortak tanımlamaya göre; “İş Sağlığı”, çalışanın işiyle biyolojik, psikolojik ve sosyal olarak tam bir uyum içinde olmasını öngörüyor. Faaliyetlerinde İSEÇ (İş Sağlığı, Emniyeti ve Çevre) ilkelerine odaklanan Shell & Turcas, çalışanlarının daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemeleri için bilimsel verilerle oluşturulan eğitim ve söyleşi etkinlikleri düzenliyor. İstanbul Merkez Ofis ile Derince, Mersin ve Dörtyol tesislerindeki Shell çalışanlarına “Sağlıklı Beslenme”, “İlkyardım”, “Stres Yönetimi”, “Yorgunluk ve Uykusuzluk”  gibi konularda 2010 yılından bu yana toplam 889 saat eğitim verildi.

 “Su içmeyi unutmayın”

Shell & Turcas’ın çalışan sağlığı konusunda en fazla önem verdiği konuların arasında “su içme alışkanlığı” yer alıyor. Su içmenin önemini vurgulamak için; çalışanlara bir hafta boyunca günde 2 defa aynı saatlerde su dağıtımı yapıldı. Farklı noktalara asılan posterler ile suyun önemi vurgulandı, “Vücudumuzun suya gereksinimlerinin nedenleri” başlığı altında elektronik posta aracılığıyla bilgilendirme yapıldı. “Yaşlılıkta bellek kaybının önlenmesine yardımcı olur”, “Kalp krizi ve felce karşı koruyucudur”, “Kalp ve beyin damarlarında pıhtılaşmayı önler” gibi mesajlarla, suyun hayati önemi anlatıldı. Ayrıca “Su içmeyi unutmayın!” mesajlı bardaklar dağıtılırken, tüm çalışanlar “Susamayı beklemeyin!” mesajlı rozetleri takarak, çalışma arkadaşlarına su içmeyi hatırlattı.

Adım adım sağlıklı yaşam

Shell & Turcas çalışanları, bu kapsamda dağıtılan adımölçerlere (pedometre) büyük ilgi gösterdi. Tüm çalışanlara adımölçer dağıtılarak, sağlıklı bir yaşam için kritik önem taşıyan fiziksel aktivitenin artırılması teşvik edildi. Ağırlıklı olarak masa başında çalışan Shell personeline, diyabetten korunmak için 5 bin adım, mevcut kiloyu korumak içinse 10 bin adım atılmasının gerekliliği şirket içinde dağıtılan mesajlar ile hatırlatıldı. Düzenli spor yapmak isteyen Shell çalışanları, Shell & Turcas genel merkezinde yer alan spor salonunundan da faydalanabiliyor.

Konunun uzmanlarının katılımıyla her ay sağlık söyleşileri gerçekleştiren Shell & Turcas’ın 2012 yılı etkinlik takviminde, “Kışa Hazır mısınız?”, “Suyun Önemi”, “Boyun-Omuz-Sırt-Bel Ağrıları Nasıl Önlerir?”, “Bilgisayar Görüş Sendromu”, “Fiziksel Aktivitenin Önemi”, “Kalori Düzenleme-Vücut Yağ Ölçümü”, “Uykunun İnsan Sağlığına Etkileri”, “Sigaranın Sağlığa Etkileri-Sigara Bırakma Yöntemleri”, “Stres-Öfke Kontrolü”, “Diş Sağlığı”, “İş Yerinde Gevşeme Egzersizleri-Kahkaha Yogası”, “Göğüs Kanseri ve Kanserlerde Erken Tanı Yöntemleri” yer alıyor.  Tüm çalışanların katılabildiği etkinliklerde sağlıklı ürünler ikram edilerek, bu konudaki  bilincin yaygınlaşmasına da katkı sağlanıyor.

Shell, 2013 yılında da benzer çalışmaları ‘Be Well (Sağlıklı Ol) adı altında yürütecek. Program, çalışanlara sigarayı bıraktırma, düzenli egzersiz ve beslenme alışkanları  kazandırmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 3418 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim