• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Sıcak hava yaşlandırıyor!

Sıcak hava yaşlandırıyor!
Su kaybettiğimizden derimiz çatlıyor! İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rıfkıye Küçükoğlu, sıcak havalarda vücudun su kaybetmesi nedeniyle

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rıfkıye Küçükoğlu, sıcak havalarda vücudun su kaybetmesi nedeniyle derinin çatladığını ve hızlı yaşlandığını bildirdi.

Prof. Dr. Küçükoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında terlemeye dayalı yaşanan aşırı su kaybının ciltte sarkmalara, kırışıklıklara ve çatlamalara neden olacağını ifade etti.

Sıcak havaların etkilerini en aza indirmek isteyen bireylerin koruyucu kremler kullanması gerektiğini söyleyen Küçükoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vücudun su kaybettiği sıcak havalarda derinin de su kaybetmesi olasıdır. Genellikle su kaybının fiziksel belirtileri vücutta daha aşırı terleyen yerlerde küçük sivilceler şeklinde ortaya çıkabilir. Sıcak havalarda vücut su kaybettiği için su kaybı derimizin çatlamasına, hızlı yaşlanmamıza sebep oluyor. Birey, güneşin zararlı etkilerini azaltmak için koruyucu kremler kullanmalıdır. Vücudun uç noktaları bacak ve kollarımıza gece yatarken kullandığımız kremler güneşin zararlı etkilerini en aza indirir.''

Güneş ışınlarının olumsuz etkilerinin zamanla ortaya çıktığını ifade eden Küçükoğlu, ''Yaş gurubu olarak çocuk ve yaşlılara dikkat edin. Sıcak havalar çocukları ve yaşlıları gereğinden fazla etkilediği için bu yaş grubunun su kayıplarına dikkat etmeleri gerekmektedir'' dedi.

Yaz aylarında sağlıklı bir deri için bol miktarda sıvı tüketilmesi gerektiğini söyleyen Küçükoğlu, aşırı sıcaklarda çocuklarda görülebilecek isilik denen hastalığın önlenmesi için mutlaka koruyucu krem kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Küçükoğlu, sıcak havaların cilt üzerindeki olumsuz etkisini azaltmanın en normal yolunun, gün içinde 12.00 ve 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmaması olduğunu kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2995 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim