• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sıcaklarda ishale dikkat! Ailelere önemli uyarı

Sıcaklarda ishale dikkat! Ailelere önemli uyarı
Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, açıklamasında; küçük çocuklar, yaşlılar, gebeler ve bağışıklık sisteminde sorun olanların ishali daha ağır geçirebildiklerine dikkat çekererek,..

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, küçük çocuklar, yaşlılar, gebeler ve bağışıklık sisteminde sorun olanların ishale karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, açıklamasında; küçük çocuklar, yaşlılar, gebeler ve bağışıklık sisteminde sorun olanların ishali daha ağır geçirebildiklerine dikkat çekererek, "İshalden korunmak için mutlaka yemeklerden önce, tuvalet, dolmuş-otobüs gezilerinden sonra sabun kullanarak eller çok iyi yıkanmalıdır." dedi.

Bu süreçte suların klorlanmasına ek olarak, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynamaya bırakılıp soğutulan suların içme suyu olarak kullanılması gerektiğinin altını çizen Dr. Sevinç, "Sebze ve meyveler, iyice yıkanmalı ve bir litreye bir çorba kaşığı sirke katılarak hazırlanmış sirkeli suda 15 dakika bekletildikten sonra tüketilmelidir. Dışarıda salata mümkün olduğunca yenmemeli, yenilecekse de içine bol limon ve sirke konulmalıdır. Güvenilirliği bilinmeyen sular, bu sularla yapılmış limonata gibi içecekler içilmemelidir. İshal durumunda; kaynatılmış soğutulmuş su, yoğurt (mümkünse yağsız), ayran, patates elma şeftali püresi, taze sıkılmış meyve suyu, yağsız yoğurtlu çorba gibi gıdalar bolca tüketilmelidir. İshali olan bebek emziriliyorsa daha sık ve daha uzun süre emzirilmelidir. Kesinlikle emzirme durdurulmamalıdır. İshalde kullanılabilecek, sağlık ocaklarında ücretsiz verilen tuz-şeker paketleri, doktor önerisi doğrultusunda kullanılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İshale karşı doktor önerisi dışında hiçbir ilacın alınmamasının üzerinde duran Dr. Fahri Sevinç, şöyle dedi: "Büyük abdest kanlı, sümüksü görünümlü, pirinç suyu görünümünde ise ve ağır ishal, ateş yükselmesi varsa hızla bir sağlık kuruluşuna başvurmak uygun olacaktır.

İshal önlenebilir, tedavi edilebilir bir hastalık olmasına karşın gerektiği şekilde tedavi edilmezse öldürücü olabilir. Öncelikle ishalden kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım, ishal olduğumuzda bol temiz su ve sulu yiyecekler tüketelim ve doktorumuza başvuralım."

Cihan

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim