• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sıcaklarda kahveyi suyla için

Sıcaklarda kahveyi suyla için
Yaz aylarında diyet yaparken günde sekiz bardak su öneriliyor. Diyetisyen Selahattin Dönmez, "Yazın kahve içenler çok su kaybeder. Bu yüzden kahvenin yanında bol su içmeniz gerekir" diyor

Yaz aylarında diyet yaparken günde sekiz bardak su öneriliyor. Diyetisyen Selahattin Dönmez, "Yazın kahve içenler çok su kaybeder. Bu yüzden kahvenin yanında bol su içmeniz gerekir" diyor

Ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez, yeni kitabı 'Fark Etmeden Diyet'te; yazın su şişesini elinden düşürmeyenler için önemli ipuçları veriyor.
Sıcaklarda, vücuda zarar vermeden su tüketmenin yollarını anlatan Dönmez, "Yazın kahveyi susuz içmeyin" diyor.

KAFEİNSİZ SIVI TÜKETİN
Yazın günde kaç bardak su içmek gerekir?
Vücudunuzdaki sıvı dengesini normal düzeylerde tutmak için mutlaka 8-12 bardak su için. Sıvı alımının sadece suyla tamamlanması gerekmez. Süt, meyve suyu ve diğer içeceklerin temeli de sudur. Katı besinlerle de bir miktar su alırsınız. Kafein içeren kahve, çay ve diğer içecekler ise sıvı gereksinimi karşılamak için uygun su kaynakları değildir. Örneğin kahve içtiğinizde su almış olursunuz ama idrar söktürücü etkisi nedeniyle daha fazla sıvı kaybedersiniz. Kafeinsiz içeceklerinse diüretik etkileri olmaz.

FAZLA SU KOLAY ATILIR
Fazla su zararlı mı?
Günlük gereksiniminden fazla alınan su kolayca atılır. Sadece böbrek fonksiyonlarında oluşan bozukluklar, fazla sıvının tutularak ödem oluşmasına ya da aşırı su kaybına neden olur. Yani fazla su içmek, su kaybını artırır.

İçme suyundan hangi mineralleri alıyoruz?
İçme sularında; farklı miktarlarda flor, sodyum, demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bulunur. Yer altı kaynaklarından elde edilen sular, daha fazla mineral içerir. 'Sert' ve 'yumuşak' su terimleri de, suyun mineral yoğunluğu ile ilgilidir. Sert sularda, yumuşak sulara göre daha çok magnezyum ve kalsiyum bulunur ama sodyum miktarları düşüktür.

FLOR DİŞLERE YARAR
Marketlerdeki hazır şişe sularının özellikleri neler?
Şişe sularının klor ve kurşunu hiç içermemesi; hamile kadınlar ve çocuklar için iyi bir alternatiftir. Musluk suyunun güvenli olmadığı durumlarda, özellikle de "Musluk suyu içilmez" uyarısı yapılan toplumlarda şişe suyu tüketilmelidir.

Sudaki flor neye yarar?
Flor minerali; diş minesinin sertleşerek gelişiminde ve dişleri çürümeye karşı korumada görev alır. Flor aynı zamanda osteoporoz denilen kemik kırılmalarının önlenmesinde rol oynar. Çok fazla flor tüketimi ise dişlerde benek veya kahverengi lekelere neden olabilir.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2651 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim