• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Şifa’dan 45 Milyon Dolarlık Yeni Yatırım

Şifa’dan 45 Milyon Dolarlık Yeni Yatırım
Sağlık alanında Türkiye’nin ilk butik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi’nin çatısı altından yeniden yapılandırılan Şifa Sağlık Grubu, yeni yatırımlarının müjdesini düzenlenen basın toplantısı ile verdi. Toplantıda açıklama

Sağlık alanında Türkiye’nin ilk butik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi’nin çatısı altından yeniden yapılandırılan Şifa Sağlık Grubu, yeni yatırımlarının müjdesini düzenlenen basın toplantısı ile verdi. Toplantıda açıklama yapan Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, “Önümüzdeki 3 yılda 45 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyoruz. Böylece 2016 yılına kadar toplam yatırımımız 90 milyon doları bulacak” dedi.

Ek yatırımlarla yatak kapasitesini 600’e yükseltecek olan Şifa Sağlık Grubu, bunun yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Buca Eğitim ve Sağlık Kampusu ile Gaziemir’deki hastane yatırımlarını yıl içinde, Bornova’daki yeni hastane yatırımını da 2014’te tamamlamayı hedefliyor. Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, bu yapılandırmanın aynı zamanda öğrencilere de büyük avantaj sağladığını belirterek, 2013 yılında da sağlık ve eğitim yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 2008’den sonraki süreçte Şifa Sağlık Grubu’nun sağlığa ve sağlık eğitimine yaklaşık 45 milyon dolarlık yatırım yaptığını da anlatan Prof. Dr. Ateş, “Önümüzdeki 3 yılda 45 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyoruz. Böylece 2016 yılına kadar toplam yatırımımız 90 milyon doları bulacak” dedi.

Prof. Dr. Ateş, “Mart ayı içerisinde Buca kampusumuzu, Nisan ayında ana kampusumuzun yanında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’ni hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece 2013 yılı başlarında toplam 10 kurumla Türkiye’nin sağlığına ve sağlık eğitimine hizmet veriyor olacağız. Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi yanında başlayan yeni hastane yatırımımız ise 2014 yılı Eylül ayında tamamlanacak” diye konuştu.

600 YATAKLA EN BÜYÜK VAKIF ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
Şifa Üniversitesi Hastanelerinin halen İzmir’de 300 yatakla hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Ateş, Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ek binası, Şifa Üniversitesi Gaziemir Hastanesi ile Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampusu projelerinin tamamlanması ile grubun yatak kapasitesinin 600’e çıkacağını kaydetti. Ateş, bu yatırımlarla Şifa’nın 2014 yılında Türkiye’de en yüksek yataklı tedavi kapasitesine sahip vakıf üniversitesi olacağını söyledi. Prof. Dr. Ateş, 2008 yılında 1200 kişi olan grubun toplam istihdamının bugün için 1850 kişiyi aştığını söyledi. 30 tanesi profesör ve doçent olmak üzere İzmir’de toplam 245 doktorla sağlık hizmeti sunduklarını da kaydeden Ateş, Nisan ayında Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin devreye girmesi ile bu sayının 300’ün üzerine çıkacağını bildirdi.

ERZURUM’A YENİ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi’nin kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı’nın ikinci üniversitesini Erzurum’da kuracağını müjdeledi. Prof. Dr. Ateş, “İkinci üniversite projemiz başladı. İnşallah Şubat ayının ilk haftasında Türkiye Tabipler Vakfı, Erzurum’daki Danişmend Eğitim ve Kültür Vakfı ile ortak olarak, serhat şehri olan Erzurum’da; Erzurum’un ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesini kurmak için YÖK’e başvurusunu yapacak. Erzurum Şifa Hastanesi de Serhat Üniversitemizin eğitim araştırma hastanesi olarak eğitim kepini takmış olacak” dedi.

ÖNCELİK SAĞLIK
Ateş, Serhat Üniversitesi bünyesinde tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerinin yanı sıra hukuk ve eğitim fakültelerinin de yer alacağını söyledi. Bunun ardından gazetecilerin İzmir’deki Üniversite’de sağlık dışında bir alanda eğitim verilip verilmeyeceğini sorması üzerine Şifa Üniversitesi’nin sağlık alanında hizmet veren tematik bir üniversite olduğunu belirten Ateş, “İzmir’de sadece sağlıkla devam edip, tematik yapımızı kaybetmeyeceğiz. Diğer üniversiteler farklı bölümleri zaten ifşa ediyor. Biz o kanada girmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Ateş, farklı bölümlerde de eğitim verecek olan Erzurum’daki Üniversite’de de öncelikle sağlık alanında eğitim vermeye başlayacaklarını, daha sonra diğer bölümlerin faaliyete geçeceğini anlattı.

YENİ YATIRIMLAR
Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü:
2013 yılı Mart ayında hizmete açılacak Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü’nde ilk etapta ayakta tedavi ve günlük cerrahi işlemlere yönelik hizmetler verilecek. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile bu ay içinde YÖK onayına sunulacak Şifa Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu, ağırlıklı olarak eğitimlerini bu kampüste sürdürecek. Yeni eğitim yılının başlayacağı Ekim ayı itibariyle de burada hem eğitim faaliyetleri başlayacak hem de 50 yataklı bir hastanede devreye alınarak, yataklı sağlık hizmetleri sunulmaya başlanacak.

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi:
Şifa Üniversitesi ana kampüsü yanında yer alan ve tadilat çalışmaları devam eden Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi binası Nisan ayı içinde hizmet vermeye başlayacak. 55 üniteli diş hastanesi ilk etapta 30 diş doktoru ile hizmete girecek, süreç içinde diş doktoru sayısı 60’a çıkacak. Burada hem öğrencilerin eğitim yapması hem de halka diş sağlığı hizmeti sunulması hedefleniyor.

Şifa Üniversitesi Gaziemir Eğitim Araştırma Hastanesi:
Şifa Üniversitesi Gaziemir Tıp Merkezi’nin yanında devam eden hastane inşaatı yaz aylarında tamamlanacak. Burası 64 yataklı bir hastane olarak Gaziemir ve çevre halkına hizmet vermeye başlayacak.

Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi:
Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi’nin büyütülmesi projesi kapsamında inşaat çalışmaları başlayan ek bina, Eylül 2014’te tamamlanacak. Bu yatırımla birlikte Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yatak kapasitesi 350’ye çıkacak. Ek bina içinde eğitim modülleri de yer alacak.

GÖKÇE KIRTILOĞLU / Star Gazete

Bu haber toplam 2995 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim