• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Sigara içen hastaları sayesinde hekimler 'gül gibi' geçiniyor

Sigara içen hastaları sayesinde hekimler 'gül gibi' geçiniyor
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü,

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, verdiği 'Sigara ve Sağlık' konulu konferansta kendini 'sigaradan para kazanan kişi' olarak tanıttı.

Sigara nedeniyle sağlık problemi yaşayan kişilerin kendisine geldiğini ve tedavi olduğunu anlatan Özlü, söz konusu hastalar sayesinde hekimlerin 'gül gibi' geçindiğini söyledi.

Kuruluş sürecini geçtiğimiz günlerde tamamlayan Gümüşhane Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ilk etkinliği 'Sigara ve Sağlık' konulu konferans oldu. Üniversitenin çok amaçlı toplantı salonundaki etkinlikte konuşan Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni, toplumun ihtiyaç duyduğu eğitim programlarının düzenlenmesi, yürütülmesi, sürdürülmesi ve koordinasyonundan sorumlu bir birim olarak nitelendirdi. Merkezin kurulması ile Gümüşhane ve bölgedeki kurum veya işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda sertifikalı programlar düzenlemeyi düşündüklerini belirten Günaydın, "Kamu kurumları veya işletmelere; çalıştırdıkları personelin iletişim, yönetsel veya mesleki becerilerini artırmaya yönelik sertifikalı programlar düzenleyebileceğiz." dedi.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, konferansta kendisini 'sigaradan para kazanan bir kişi' olarak tanımladı. Prof. Dr. Özlü, "Sigaradan yaşamı zora girmiş kişiler kapımı çalıyor. İnsanların sigara içmesi hekimler için zararlı bir şey değil. Ne kadar çok sigara içilirse hekimler de o kadar hasta-müşteri bulur ve gül gibi geçinip giderler. Ama, hekimlerin derdi para kazanmak değil, toplumun ve insanların sağlıklı olmasını istiyor." Sigaranın bir hastalık ve bağımlılık olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü, dünyada her üç kişiden birisinin sigara kullandığını, bunların dörtte üçünün de yoksullar olduğunu ifade etti. Sigaranın ölüm makinesi olduğunu dile getiren Özlü, "Her beş ölümden birisinin sebebi sigara. Her yıl Türkiye'de 100 bin aktif, 15 bin pasif içici sigara yüzünden yaşamını yitiriyor." diye konuştu. Konferansın ardından Prof. Dr. Özlü'ye Rektör Prof. Dr. Günaydın plaket verdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim