• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Sigarayı bıraktı, 10 sene biriktirdiği para ile kendisine jeep aldı

Sigarayı bıraktı, 10 sene biriktirdiği para ile kendisine jeep aldı
Zonguldak Ereğli'de yaşayan 40 yaşındaki Alim Alp, 10 senedir bıraktığı sigaraya verdiği parayı biriktirerek topladığı 40 bin lira ile 4X4 jeep alarak kendisini ödüllendirdi.

Ereğli'de özel bir şirkette mühendis olarak çalışan 40 yaşındaki Alim Alp, yaklaşık 12 sene kullandığı sigarayı bırakmak için birçok kez teşebbüs etmiş, ancak bunlarda başarılı olamamış. Alp, üçüncü kez denediğinde ise sigarayı bırakmayı başarmış. Sigarayı bırakmak için çabaladığı günlerde 12 yıl içerisinde sigara için harcadığı paranın 40 bin lira olduğunu tespit eden Alp, Sigarayı bıraktıktan sonra parayı biriktirerek kendisini ödüllendirmeye karar verdi. Sigarayı zor da olsa bırakan Alp, her gün içtiği sigara kadar parayı biriktirmeye başladı. Alp, aradan geçen 10 yıl sonrasında yaklaşık olarak biriktirdiği 40 bin lira ile kendisini 4X4 jeep alarak ödüllendirdi.

"ÇOK ZORLANDIM AMA BIRAKTIM"

Sigarayı bırakırken çok zorlandığını kaydeden Alim Alp, "Sigarayı bırakma kararı aldığım günlerde oldukça zorlandım. Bırakmak için 2 kez denemiştim. Bu iki denemede başarılı olamadım. Ama üçüncü denemede ise sigarayı bırakmayı başardım. Sigarayı bırakmamda eşimin de bana çok büyük desteği oldu. 12 yıl boyunca içtiğim sigaraya verdiğim parayı hesapladığımda karşıma 40 bin lira gibi korkunç bir rakam çıktı. Sigaranın hem sağlığıma hem de bütçeme verdiği zararı da göz önüne alarak çıktığım yolda kendi kendime bir söz verdim. Sigarayı bıraktıktan sonra kendimi ödüllendireceğim dedim. 2000 yılında bıraktığım ve biriktirdiğim sigara parası ile 4X4 jeep aldım kendime." dedi.

"SİGARAYI BIRAKTIM YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLDUM"

Sigarayı bıraktıktan sonra hem maddi hem sağlık yönünden faydalarını görmeye başladığını kaydeden Alp, "Sigarayı bıraktıktan sonra hayata yeniden başladığımı, kendimi yeni doğmuş gibi hissettim. Oksijenin, suyun ve yaşamın ne kadar güzel bir şey olduğunu, tat almanın ne kadar güzel olduğunu fark ettim. Meğer sigara hayatımızın o kadar çok güzelliğini örtüyormuş ki bunu ancak insan bıraktıktan sonra fark edebiliyor. Sigarayı bırakmadan yaşanan kötülükleri anlamak çok zor. Siz sigaranın verdiği zararları ne kadar anlatırsanız anlatın, bırakmadan hiçbir şeyi anlayamıyorsunuz. Sigarayı bıraktıktan sonra her şeyin tadına varmaya başladım." şeklinde konuştu.

"HAYAT ÇOK KISA, SİGARA İLE ZEHİR ETMEYİN"

Sigarayı bıraktıktan sonra yaşamında önemli değişiklikler olduğunu ifade eden Alp, şöyle dedi: "Hayat dediğimiz ömür gerçekten çok kısa. Yaşadığımız hayatta sıkıntılar, belalar ve her türlü güçlükler var. Bir de sigara içerek hayatımızı mahvetmeyelim. Sigara bazılarına göre en iyi dost ama bana göre sigara insanın en kötü dostu. Ben de yıllarca sigaranın en iyi dost olduğunu düşünüyordum. Ama bıraktıktan sonra sigaranın en kötü dost olduğunu anladım. Sigarayı bırakın, hayata yeniden başlayın."

"10 SENE SONRA EV ALIP ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAĞIM"

Sigarayı bıraktıktan 10 yıl sonra kendisini araba ile ödüllendiren Alim Alp, biriktirdiği paralardan bazı öğrencilere de burs verdi. Alp, bundan sonraki ilk hedefinin, ömrü yettiği takdirde, bir 10 sene daha para biriktirip, aldığı aracı da satarak bir ev almak olduğunu söyledi.

Alacağı evi öğrencilerin kalması için kullanılmak üzere tahsis edeceğini kaydeden Alp, "Şu ana kadar çalıştığım ve kazandıklarımla başımızı sokacak bir evimiz oldu. Sigarayı bıraktıktan sonra kendimi ödüllendirdiğim için mutluyum. Bundan sonraki ilk 10 senede biriktirdiğim para ve arabayı da satarak elde edeceğim parayı birleştirerek bir ev almak ve bu evi üniversitede okuyan öğrencilere bağışlamak istiyorum. İnşallah o günleri de görürüm." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2573 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim