• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Sigortalı süit odayla lazerli ameliyatın parasını ödesin

Sigortalı süit odayla lazerli ameliyatın parasını ödesin
Hastanın ödeyeceği ücret farkının yüzde 30’la sınırlanması üzerine hastaneler çözüm paketi sundu. Pakette hasta süit oda, özel yemek ya da açık yerine lazerle ameliyat isterse faturasını ödemesi de var.

Hastanın ödeyeceği ücret farkının yüzde 30’la sınırlanması üzerine hastaneler çözüm paketi sundu. Pakette hasta süit oda, özel yemek ya da açık yerine lazerle ameliyat isterse faturasını ödemesi de var.

HASTADAN alınabilecek ücret farkının yüzde 30’la sınırlanmasına karşı çıkan özel hastaneler Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a 3 maddelik çözüm paketi sundu. Ücret farkının sınırlanması üzerine çıkış yolu olarak önerilen pakette açık ameliyat yerine lazeri tercih ederse faturanın hastadan alınması da bulunuyor.

20 HASTANE ÇIKTI

ÖZEL
Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım, yüzde 30’luk fiyat farkının çıkması nedeniyle sigortalı hasta kabul etmemek için Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmasını iptal eden hastane sayısının 20’ye yaklaştığını kaydetti.

Bu hastaneler arasında Acıbadem, Bayındır, Hisar İnternational, İzmir Kent, Sema gibi büyük hastanelerin de yer aldığı öğrenildi. Memorial ve Universal Hastaneleri ise ücret farkı sınırlaması konusundaki sektörle bakanlıklar arasındaki görüşmelerin neticelenmesini bekliyor. Yaşar Yıldırım, SGK ile anlaşmasını iptal edip sistemden çıkmak için bekleyen hastane sayısının ise 68’e ulaştığını kaydetti. Bakan Akdağ’a çıkış yolu bulabilmek için 8 maddelik öneri sunduklarını belirten Yıldırım, bunun maliyetinin ise özel hastanelere tedaviler için aktarılan kaynağın en fazla yüzde 1-2’si kadar ek maliyet yaratacağını ifade etti.

CEVAP BEKLENİYOR

PAKETİN
, Sağlık Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı ile de değerlendirilerek 1 hafta içerisinde cevap verileceğinin bildirildiğini de kaydeden Yıldırım ‘Belki paketin tamamı değil de bir kısmı kabul edilebilir. Sonucu bekliyoruz’ diye konuştu.

İşte pakette yer alan öneriler


Green Light’ı ödesin

Hasta daha az sıkıntı yaşayacağı için alternatif tedaviyi tercih ederse faturayı kendisi ödeyecek. Örneğin göz operasyonunda açık ameliyat yerine lazeri isterse ya da prostat ameliyatında ‘green light’ yöntemini isterse ödemeyi kendisi yapsın.

Özel ameliyatlar

Mikrocerrahi ve transplantasyon gibi özellikli ameliyatlar için operasyon bedeli için gerçek değer tespit edilsin. Örneğin parmak dikilmesi için bin 200 YTL tespit edilmiş. En az 3 katı olmalı. Kanser, karaciğer nakli gibi bu tür özellikli ameliyatlarda fatura vatandaştan alınamıyor. SGK ödüyor.

Alakart, kuaför isterse

Özel hastanelerin otelcilik hizmeti olarak adlandırılan özel oda, süit oda, alakart yemek, kuaför gibi hizmetlerinde üst ücret sınırı konsun ve bu ücretler ayrı tutularak vatandaştan alınsın.

Star

Bu haber toplam 1691 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim