• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sigortalılar, organ nakli için tek kuruş ödemeyecek

Sigortalılar, organ nakli için tek kuruş ödemeyecek
Sigortalılara ocak ayından itibaren A sınıfı özel hastanelerin kapılarının açılması ekonomik durumu iyi olmayan binlerce hastaya umut oldu. Gelişmiş hastaneler ağırlıklı olarak kalp ve kanser hastalıkları için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile branş anlaşm

Sigortalılara ocak ayından itibaren A sınıfı özel hastanelerin kapılarının açılması ekonomik durumu iyi olmayan binlerce hastaya umut oldu. Gelişmiş hastaneler ağırlıklı olarak kalp ve kanser hastalıkları için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile branş anlaşması imzaladı.

Protokole yeni dönemde organ nakli operasyonları da eklendi. Sigortalı hastalar artık organ nakilleri için de tek kuruş ödemeden A kalite hizmet alabilecek. İlk olarak Memorial ve Florence Nightingale hastaneleri organ nakilleri için SGK ile branş anlaşması imzalayarak, bu önemli süreci başlattı. Fiyatı 20-30 bin TL'yi bulabilen böbrek nakilleri ile 100 bin TL'nin üzerine çıkabilen karaciğer nakilleri için artık vatandaştan para alınmayacak. Türkiye'de 50 bine yakın kişi organ nakli için sırada bekliyor.

Karaciğer ve böbrek nakillerinde branş anlaşması imzalayan Memorial Hastanesi Medikal Direktör Yardımcısı Dr. Sevim Şuekinci, anlaşmanın imzalanmasıyla sigortalı hastaların başvurularının arttığını söyledi. Organ naklinin hem ilaç hem nakil anlamında maliyetlerinin fazlalığına dikkat çeken Şuekinci, "Biz bunu sosyal sorumluluk projesi olarak da değerlendiriyoruz. Sigortalı hastalarımıza tek kuruş ödetmeden bu pahalı operasyonları gerçekleştireceğiz. Hastanemizde dünya çapında ekiplerimiz bulunuyor. Hastalarımıza bu doktorlarla hizmet vereceğiz." dedi. Memorial'de dünyaca ünlü karaciğer cerrahı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Prof. Dr. Koray Acarlı ve Op. Dr. Burak Koçak tarafından karaciğer ve böbrek nakli operasyonları gerçekleştiriliyor.

Uygulama, masrafları da azaltacak

Böbrek Hasta Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Vahap Acar da uygulamayı olumlu karşıladı. A sınıfı hastaneler dışındaki hastanelerde de bu nakillerin gerçekleştiğine dikkat çeken Acar, "Devlet bir böbrek hastasının nakli için 23 bin TL ödüyor. Bu iyi bir rakam." diye konuştu. Diyalize giren bir böbrek hastasının devlete ortalama yıllık 60 bin TL masrafı olduğu aktaran Acar, uygulamanın masrafları da azaltacağını vurguladı. SGK'nın A sınıfı özel hastanelerle imzaladığı branş anlaşması şu alanları kapsıyor: Kardiyovasküler cerrahi, kardiyoloji, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, doku ve organ nakli ile beyin ameliyatlarında kullanılan 'gama ve cyber knife' gibi pahalı operasyonlar.

Zaman

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim