• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sigortalılar özel ve üniversite hastanesinde fark vermeyecek

Sigortalılar özel ve üniversite hastanesinde fark vermeyecek
Başbakan Erdoğan'ın üniversite ve özel hastanelerin sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaşlardan fark almaması yönündeki talimatı üzerine ilgili bakanlıklar arasında çalışma başlatıldı.

Başbakan Erdoğan'ın üniversite ve özel hastanelerin sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaşlardan fark almaması yönündeki talimatı üzerine ilgili bakanlıklar arasında çalışma başlatıldı BİLAL ÇETİN/ANKARA Başbakan Tayyip Erdoğan, üniversite ve özel hastanelerin sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaşlardan fark ücreti alma uygulamasının kaldırılmasını istedi. Erdoğan'ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında fark ücretinin kaldırılması çalışmaları başladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, özel hastane ile devlet hastaneleri arasındaki ayrımın kaldırılarak hizmet alımında ücret farkı ödenmesinin önüne geçileceğini söyledi. Akdağ, “Vatandaşımızın, sağlık hizmetini sigortası yoluyla alırken başka yerlere cebinden para ödemesini biz sosyal devlet adına uygun bulmuyoruz” dedi.

BAZI KATKI PAYLARI ÖDENEBİLİR

Bakan Akdağ, Meclis Genel Kurulu'nda konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hedefimiz, vatandaşımızın, gerek kamudan gerek üniver- sitelerden, yani gerek Sağlık Bakanlığımız'a ait hastanelerden gerek üniversite hastanelerinden gerekse özel sektöre ait kuruluşlardan, tıp mer-kezlerinden, hastanelerden hizmet alırken cebinden bir fark vermesinin ortadan kaldırılmasıdır. Kuşkusuz vatandaşlarımız, ilaçta olduğu gibi, kendi imkânlarını çok zorlamayacak bazı katkı payları ödeyebilirler. Vatandaşımızın, sağlık hizmetini sigortası yoluyla alırken başka yerlere cebinden para ödemesini biz sosyal devlet adına uygun bulmuyoruz” dedi.

Devlet-üniversite hastanesi çarpıklığı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, devlet hastaneleri ile üniversite hastaneleri arasındaki büyük bir çarpıklığa dikkat çekti. Akdağ, “2006 yılında, 15 bin hekimle hizmet eden Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde 36 milyon hasta muayene etmişiz. Aynı dönemde 20 bin hekime sahip üniversite hastanelerimiz sadece 12 milyon hasta karşılamıştır. Yani, hekim sayısı itibariyle 5 bin daha fazla olan üniversite hastanelerimiz, eğitim hastanelerimizin üçte 1'i kadar bir hasta yüküyle karşı karşıya gelmiştir”dedi.

TEZİÇ'İ GÖREVE ÇAĞIRDI

Türkiye'de doktor sayısının yetersiz olduğunu tekrarlayan Sağlık Bakanı Akdağ, “Bir kere daha Yüksek Öğrenim Kurumu'na görevini yapması davetinde bulunuyorum. YÖK, Sağlık Bakanı'nın bu talebi için ne yaptığını kamuoyuna açıklamak zorundadır” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim