• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Silvan’da doktorların bilgisayarları çalındı

Silvan’da doktorların bilgisayarları çalındı
DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde sokağa çıkma yasağının uygulandığı Tekel Mahallesi’nde bulunan 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan doktorlara ait ve içerisinde hasta takip bilgilerinin yer aldığı 4 bilgisayarın çalındı.

Sokağa çıkma yasağının 6 kez uygulandığı ve toplamda 25 gün sürdüğü Silvan İlçesi’ndeki Tekel Mahallesi’nde bulunan 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde görevli doktorlara ait 4 bilgisayar, yasakların hüküm sürdüğü günlerde çalındı. Bilgisayarlarda doktorların özel bilgileriyle birlikte hasta takip bilgilerinin de yer aldığı belirtildi. Sokağa çıkma yasağı kapsamında çıkan çatışmalarda tahrip olan 4 No'lu sağlık ocağı onarıma alınırken, burada görevli doktor, hemşire ve sağlık personeli de valilik kararı ile geçici görevle Bağlar Mahallesi’nde bulunan 1 No'lu sağlık ocağında görev yapmaya başladı.

DOKTOR BİLGİSAYARLARI İKİNCİ KEZ ÇALINDI

1 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde da yaklaşık 40 bin hastanın bilgilerinin yer aldığı 6 bilgisayar da çalındı.

1 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Metin Köseoğlu, talihsizliklerin peşlerini bırakmadığını belirterek şöyle dedi:
"Silvan 4 nolu’da daha önce görev yaptığımız süre içerisinde çıkan olaylar sonucunda bizim 4 tane bilgisayarımız çalınmıştı. Olaylar yüzünden orada hizmet veremediğimizden dolayı valilik oluruyla 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’na geçiş yaptık. Yaklaşık 2 aydır burada görev yapmaktayız. Sabah sağlık ocağına geldiğimizde tekrar aynı mağduriyeti yaşadık. Bu kez 6 bilgisayar ve bir televizyonu götürmüşler. Şu an gelen bütün hastaların hiçbir şekilde muayenesini yapamıyoruz Hepsini geri göndermek zorunda kalıyoruz. Talihsizlikler peşimizi bırakmıyor. Ortalama günlük 150 hastaya bakıyoruz, toplamda 4 aile hekimliği merkezi, Silvan’ın içerisinde bulunmaktadır. Burada 80 bin nüfusun yarısına, 2 tane aile sağlık merkezi olarak bakıyoruz" dedi.

''GERİ GETİRSİNLER''

Hırsızlara seslenen Dr. Köseoğlu, 1 No'lu sağlık ocağı olarak Silvan’da 40 bin hastaya ait bilgilerin kayıtlı olduğu bilgisayarları geri getirmelerini isteyerek şunları söyledi:
"Şu an sağlık 1 No'lu ocağı olarak 40 bin kişiye yakın verilerin yüklü olduğu bilgisayarlar kayıp durumdadır, bu verilere ulaşılamıyor. Kim ne amaçla çalmışsa lütfen bilgisayarları geri getirsin. Çünkü içinde binlerce hastaya ait bilgiler var. Bu bilgisayarların hiç bir maddi değeri yok. Ama bizim ve hastalarımızın sağlığı için çok kıymetli. Biz bu bilgilere bakarak hastalarımızın sağlığı ile ilgili pozisyon alıyoruz. Hastalarımızın mağdur olmaması için bu bilgisayarları götüren arkadaşlarımızın mümkünse geri getirmelerini istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2036 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim