• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Sınıf arkadaşını öldüren lise öğrencisi: Amacım yaralamaktı

Sınıf arkadaşını öldüren lise öğrencisi: Amacım yaralamaktı
Rize'nin Pazar ilçesinde ders sırasında sınıf arkadaşını bıçaklayarak öldüren ve daha sonra kendisini bıçaklayarak intihar girişiminde bulunan lise öğrencisinin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı


Rize'nin Pazar ilçesinde ders sırasında sınıf arkadaşını bıçaklayarak öldüren ve daha sonra kendisini de bıçakla yaralayarak intihar girişiminde bulunan lise öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Tasarlayarak ve canavarca çocuğu kasten öldürmek" gerekçesiyle tutuklu sanık B.K'nin avukatı, ölen lise öğrencisi Emir Taş'ın babası Cihan Taş katıldı. Tutuklu sanık B.K ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Mahkeme heyeti başkanı Özkan Tavuz tarafından kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianame okundu.

İddianamede, suça sürüklenen çocuk olarak tabir edilen B.K'nin olayın gerçekleştiği 20 Mart 2017 günü sınıfa ekmek bıçağı ve "kelebek" diye tabir edilen bıçakla geldiği, sınıf arkadaşı Emir Taş'ı öldürdükten sonra diğer bıçakla intihar girişiminde bulunduğuna yer verildi.

B.K'nin olayı önceden tasarladığı ve telefonunda "öldükten sonra istediklerim" şeklinde ve bunun dışında olayla ilgili çeşitli notlar aldığı kaydedildi.

İddianamenin okunmasının ardından B.K, amacının öldürmek olmadığını öne sürerek, "Psikolojim bozulmuştu. O gün intihar etmek istiyordum. Bana da küfretmişti. Amacım yaralamaktı. Bu olay nedeniyle pişmanım. Keşke olmasaydı. Ailesinden çok özür diliyorum." dedi.

Emir Taş'ın babası Cihan Taş ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Tanık olarak dinlenen İ.T, kendisine B.K'nin olay günü "Babamı Azrail olarak görüyorum. Babam da beni Azrail olarak görüyor. Bu notu alınca hocayı takma. Sınıftan çık." şeklinde mesaj attığını belirterek, şunları anlattı:

"Kendisini öldüreceğini söylemişti. Biz gençlik halleri şaka zannetmiştik. Bana mesaj atınca tuvalete gitmek için izin alarak sınıftan çıktım. Arkamdan bir arkadaşım daha geldi. Sonra sınıfta gürültü koptu. Emir ile arasında hiçbir sorun bilmiyorduk. Emir'e zarar vereceğini bilseydim ilgili kişilere söylerdim. Emir bizim kardeşimiz gibiydi."

Emir'in sıra arkadaşı G.K ise B.K'nin kendilerine daha önceden sürekli ölümle ilgili videolar izlettiğini belirtti.

B.K, tanık ifadelerinin ardından pişman olduğunu tekrarlarken Emir'in babası ise oğlunun küfür etmeyi bilmediğini, bunun sınıf arkadaşlarından öğrenilebileceğini söyledi.

Mahkeme heyeti B.K'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Pazar'da bir lisede öğrenim gören B.K. (16), ders sırasında ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı (16) boğazından bıçaklayarak yaralamış, ambulansla Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan lise öğrencisi, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olay sonrası kendisini boğazından ve karnından bıçaklayarak yaralayan B.K ise Rize eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim