• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Şırnak Silopi’de diyaliz merkezinin projesi kabul edildi!

Şırnak Silopi’de diyaliz merkezinin projesi kabul edildi!
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sağlık Bakanlığı’na sunulan diyaliz merkezinin projesi kabul edildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sağlık Bakanlığı’na sunulan diyaliz merkezinin projesi kabul edildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sağlık Bakanlığı’na sunulan diyaliz merkezinin projesi kabul edildi. Daha önce hastane içerisinde yapılması planlanan diyaliz bölümünün ise Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ne dönüştürülmesi planlanıyor.

Silopi’de diyaliz hastalarının ilçe dışına sevk edilmesi hasta ve yakınlarına büyük sıkıntı yaşatıyordu. Bu durumun giderilmesi Silopi Devlet Hastanesi tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir proje sunuldu. Bakanlık tarafından Silopi Devlet Hastanesi’ne diyaliz merkezinin kurulması için sunulan proje kabul edilerek 2014 yılı yatırım planına dahil edildi. Daha önce Silopi Devlet Hastanesi içerisinde diyaliz hastaları için yapılması düşünülen bölüm ise Başhekimlik tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ne dönüştürülmesi planlandı. Böylelikle ilçede diyaliz ve diş hastaları tedavi olmak için artık ilçe dışına çıkmak zorunda kalmayacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Şimşek, “Silopi ilçemize bir diyaliz merkezi kazandırmak için göstermiş olduğumuz çabalar meyvesini vermiştir. Hastanemiz bahçesine yapılması planlanan diyaliz merkezinin projesi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve yatırım planına alınmıştır. 2014 yılı içerisinde projenin hayata geçirilmesi planlanmaktır. Proje ile yakından ilgilenen ve bakanlık nezdinde girişimlerde bulunan Genel sekreterimiz sayın Uzm. Dr. Hakan Tokur’a da destek ve çabalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz.

Hastanemiz bünyesinde bulunan ve daha önceden diyaliz merkezi olarak planlanan bölümün, uzman incelemesi sonucunda diyaliz ünitesi olarak kullanmaya uygun olmadığı ve ruhsatlandırılamayacağı raporlandığından bu bölüm diyaliz olarak hizmete açılamamıştı. Hastanemizin bu bölümüne yakın zamanda açmayı planladığımız Ağız ve Diş Sağlığı polikliniği ile daha fazla sayıda hastaya daha kaliteli diş polikliniği hizmeti verilmesi mümkün olacaktır. Genel sekreterimiz Sayın Uzm. Dr. Hakan Tokur koordinatörlüğünde Silopi Devlet Hastanesi yönetimi olarak halkımızın sağlık sorunlarının yaşadıkları ilçede çözümü ve verilen sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması için çabalarımız aralıksız devam edecektir.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim