• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sıvı tüketmek şart!

Sıvı tüketmek şart!
Yaz aylarında terlemeye bağlı olarak kişilerde oluşan susuzluk hissi, su içilmesi için kişiyi uyarıyor fakat kış aylarında genellikle su tüketimi azalıyor.

Cilt kuruluğunu engellemek, için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bol su tüketimi. Yediğimiz besinler de, cilt kuruluğuna etki ediyor. Hızla oluşan kilo kayıplarıyla dengesiz beslenme, deride kurului neden oluyor. Özellikle bol meyve ve sebze tüketimi, cilt sağlığı için çok önemli. Doymamı; yağ asitlerinden (sıvı yağ) zengin beslenme de, cilt kuruluğunu önlemede fayda sağlıyor. Bu nedenle yemeklerde yeterli miktarda sıvı yağ tüketmek öneriliyor. Toksinlerin atılması, cildin nemini koruması su içerek mümkün oluyor. Dermatolog Dr. Eylem Acar, güzel bir cilde sahip olabilmek için günde en az 1.5-2 litre su içilmesi gerektiğini söylüyor. Cilt sorunu olan erişkinlerde ise bu miktar 2-2.5 litreye kadar çıkmalı,

Su ve yaşlanma

İnsanoğlunun yaşlanma süreci doğumla birlikte başlıyor. Yaşam boyu, gıdalar yoluyla alınan ve zaman içinde vücutta biriken asidik atıklar, yaşlanma sürecini hızlandırıyor. Bilimsel araştırmalarla da kanıtlanan bu sürecin önüne geçilmesinin başlıca yolu ise düzenli olarak mineraller bakımından zengin gıdalarla beslenmek ve su içmek. Başta Japonya olmak üzere pek çok Uzakdoğu ülkesinde insanların 90'lı yaşlarına kadar dinç bir hayat sürdükleri görülüyor. Bu durumun başlıca nedeni, bu bölgedeki insanların düzenli olarak su içme alışkanlığının olması. Dermatolog Dr. Eylem Acar, "Vücutta biriken asidik atıkların erken yaşlanma sürecine olan olumsuz etkisi kendini cilt üzerinde gösteriyor. Vücut asiditeleri yüksek olan kişilerin ciltleri, çok daha fazla kırışmış, aşınmış, sarkık ve soluk görünüyor. Sıvı dengesi yeterli düzeyde olanların ciltleri ise canlı, sıkı, parlak ve taze bir görünüme sahip oluyor" diyor.

Maden suyu gerçeği

Yemeklerle ve normal suyla alamadığımız birçok minerali maden suyu ile almak mümkün. Dr. Acar, "Özellikle yazın terle beraber çok fazla mineral kaybı oluyor; bu durum vücudumuzla beraber cildimizde de olumsuz etkiler oluşturuyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında kaybettiğimiz mineralleri yerine koymak adına maden suyu içmek son derece önemli. Spor yapan kişilerde, spordan önce ve sonra maden suyu içilmesi su kaybını ciddi anlamda önlüyor, Ancak yine de çeşitli sağlıklı problemleri olanlar özellikle tansiyon ve böbrek hastaları maden sularını dikkatli tüketmeli" diyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim