• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Sivilce kabusunuz olmasın!

Sivilce kabusunuz olmasın!
İşte yapmanız gerekenler... Çok önemli bir işiniz var veya görünümünüze çok önem veriyorsunuz, yüzümüzde veya vücudumuzda,..

Çok önemli bir işiniz var veya görünümünüze çok önem veriyorsunuz, yüzümüzde veya vücudumuzda çıkan sivilceler hayatımızı kabusa bile dönüştürebilir…

Her kişinin cildindeki yağ oranı farklıdır. Eğer bir sabah yüzünüzde bir sivilceyle uyandıysanız bunun nedeni cildinizdeki yağ salınımın artması ve bunun sonucunda yağ kanalında tıkanmanın başlamış olmasıdır. Bu tıkanmanın ardındansa yağ kanalı etrafında toplanan mikroplar, yağ tabakasını delerek iltihap olarak kendini göstermiştir. İşte bu oluşumun adına sivilce deniyor.

Çok fazla yüzünüzü yıkamak yanlış!
Milliyet'in haberine göre, halk arasında sivilce ile ilgili bilinen en büyük yanlış ise; sivilcenin pislikten oluştuğudur. Oysa ki sivilce pislikten oluşmaz ve sivilceli cildi sürekli yıkamak büyük bir yanılgıdır. Sivilceli cilt günde sadece 2 kez yıkanmalıdır çünkü yüzünüzü yıkarken kullanacağınız sabun cildinizi kurutacak ve sivilcenizin kaybolma süresini uzatacak

Sivilceli ciltte kullanılması gereken kozmetik ürünleri çok iyi seçmelisiniz. Cildinizi sürekli yıkamak yerine, temizleyici jeller ve yağsız nemlendiricileri tercih etmelisiniz. Eğer yüzünüzde sivilce varsa ve makyaj yapmak zorundaysanız, fondöten ve pudra seçiminizi yine yağsız ürünlerden yana kullanmalısınız.

Evde tedaviye kalkışmayın!
Sivilce tedavisinde ise mutlaka bir dermatolog yardımı almalısınız. Evde kendi başınıza sivilcenizi sıkmanın sonucunda yüzünüzde kalıcı bir iz bırakabilirsiniz. Bu riski almayın!

Sivilce tedavisinde sürme ilaçlar uzmanlar tarafından kullanılan klasik yöntemdir. Bu ilaçlar A vitamini ağırlıklı olup, sivilceyi yok eden jellerle destekleniyor. Yağlanmayı hafifleten kozmetik ürünler de sivilcelerin kabusunuz olmasını engelleyebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3798 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim