• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Siz Siz Olun Sakın Bunu Yapmayın!!!

Siz Siz Olun Sakın Bunu Yapmayın!!!
Çocuğun başkasıyla kıyaslanmasının, kendine olan güvenini kaybetmesine neden olduğunu biliyor muydunuz? Çocukların özellikle arkadaş ve akrabaları ile kıyaslanmaması,..

Çocukların özellikle arkadaş ve akrabaları ile kıyaslanmaması gerektiğinin altını çizen Ağrı Eğitimciler Derneği Başkanı İrfan İsmet Gürsoy, 'Çocuğu, kardeşleriyle, akrabalarıyla, sınıf arkadaşlarıyla ya da komşu çocuklarıyla kıyaslamak öğrenciyi olumsuz etkiler.

Kıyaslama, çocuğun kendini değersiz hissetmesine ve derslerden daha da uzaklaşmasını sağlayacağı gibi aileye karşı da öfke geliştirmesine neden olabilir.' ifadelerini kullandı. Gürsoy, yüksek başarı beklentisi, başarının sadece notlarla değerlendirilmesi, ilgi ve yetenekler gözetilmeksizin öğrencinin her dersten başarılı olmasının beklenmesinin öğrenci üzerinde yoğun baskı oluşturduğu gibi başarısını da etkilediğinin altını çizdi.

Çocukların değerinin karneyle ölçülmemesi gerektiğini belirten Gürsoy, çocuğa 'karnen nasıl olursa olsun, sen bizim için daima değerlisin' mesajı verilmesi gerektiğini kaydetti. Bu konuda ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan İrfan İsmet Gürsoy, şöyle konuştu: 'Aileler, sadece karnedeki notlara bakarak çocuğun başarısını ya da gelişimini değerlendirmek yerine çocukta baskın olan ilgi ve yeteneklere odaklanmalı.

İdeal anne ve baba çocuğun günlük takibini yapar. Sadece karne günü tepki veren anne-baba aslında kendini suçlu hissetme duygusu ile tepki vermektedir. Kendi gururunun eş-dost ve akrabalarına karşı incinmesinden korkmaktadır onlar. Oysa eğitim bir arena veya pist meydanı değil, çocuklarımız da bir yarış atı değil. İdeal ebeveyn çocuğunu ilgi ve kabiliyetlerine yönlendirerek uygun ortamlar oluşturur. Arkadaş çevresini her an takip eder. Örnek davranışlar sergiler.

Evinde kitap okumayan anne-babanın çocuğundan başarı beklemeye hakkı yoktur. Söz ve fiilleri ile örnek olmayanlar da evladından saygı bekleyemez.' Çocukların suçlanmaması gerektiğini belirten İrfan Gürsoy, onlarla ciddiyetle arkadaş gibi konuşulması, kurallar konulması gerektiğini vurguladı. Gürsoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Başarısızlığın nedenleri birlikte tespit edilip çözüm yollarına birlikte karar verilmeli.

Alınan kararlar ikinci eğitim döneminde bizzat takip edilmelidir. Çocuklar yüreklendirilmelidir. Çocuğunuzu eğitirken kararlı ve adil davranın. Kötü olan yarıyıl karnesini düzeltmek konusunda ona güvendiğinizi hissettirin. Çocuğunuzla okulu hakkında konuşun.

Onu dinleyin. Çocuğunuza yapmaktan hoşlandığı ve başarılı olduğu etkinlikleri belirlemesi için yardımcı olun. Ödül ve yaptırımları dengeleyin. Ödüllendirmek ona her zaman para vermek ve ayrıcalık tanımak değildir. Öğrencinin kronik bir hastalığı varsa, bu hastalık ve tedavi konusunda öğretmenini bilgilendirin.

Öğrencinin gelişme gösterdiği ve zorlandığı alanları belirlemek için çocuğunuzla birlikte öğretmeniyle görüşün. Kurs, etüt gibi özel düzenlemelerinden yararlanın.'

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5791 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim