• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Şizofreni hastasının şikayetiyle 8 doktora soruşturma!

Şizofreni hastasının şikayetiyle 8 doktora soruşturma!
Manisa’da şizofreni hastası Bircan Ş.’nin istediği raporu vermeyen 8 doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve hastanelerdeki hasta hakları birimlerine hastalar tarafından şikâyet edilen doktorlar zaman zaman mağduriyet yaşıyor. Manisa’da bunun da ötesinde bir gelişme oldu. Şizofreni hastası Bircan Ş.’nin istediği raporu vermeyen 8 doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Burdur’da yaşayan şizofreni hastası Bircan Ç.’ye 2012’nin Nisan ayında mahkeme kararıyla kısıtlı olduğu için vasi tayin edildi. “Köyde hasta olduğuma yönelik dedikodu çıkarıldı. Bunun aksini ispat edeceğim.” diyen Bircan Ç., Burdur Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 8 doktorun yer aldığı sağlık kuruluna giren Bircan Ç.’ye, ‘şizoapektif bozukluk’ teşhisi konuldu. Rapor sonucunu kendisine yapılan bir komplo olarak değerlendiren Bircan Ç., cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu işleme alan savcılık, doktorlar hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ soruşturma başlattı ve Burdur Valiliği’nden izin istedi. Valilik de ön inceleme başlattı. Eğer izin çıkarsa 8 doktor hakkında dava açılacak. Şikâyette bulunan Bircan Ç. ise şu anda Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Hastanelerdeki hasta hakları birimlerine, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ile Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) giden şikâyetler nedeniyle doktorlar zaman zaman mağduriyet yaşıyordu. Burdur’da meydana gelen olay bunun da ötesine geçti. Nisan 2012’de Burdur Sulh Hukuk Mahkemesi, daha önce Manisa Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatan ve ‘akıl hastası olduğu’ yönünde raporu bulunan Bircan Ç.’ye vasi tayin etti. Karardan sonra Bircan Ç. köyde bu şekilde anılmak istemediğini belirterek, kasım ayında Burdur Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu’na girdi. Doktorlar ‘N.Y., E.D., H.A., M.B., M.İ.G., V.M.K., N.M. ile Ş.Ö. tarafından kendisine ‘şizoaffektif bozukluk’ sebebi ile özürlü raporu verildi. Bu rapordan memnun olmayan Bircan Ç., Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kendisine hastanede kasten özürlü raporu verildiğini söyleyen Bircan Ç., raporda imzası olanlar hakkında şikâyetçi oldu. Burdur Cumhuriyet Savcılığı, Burdur Valiliği’ne başvurarak, devlet memuru olan doktorlar hakkında 27 Kasım 2012’de soruşturma izni istedi. Valilik ise doktorlar hakkında inceleme başlattı. Bunun üzerine Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’nde bir yetkili görevlendirildi. Doktorların bu iddialar karşısında savunmaları alınıyor.

Hastayla ilgili Burdur Adli Tıp Şube Müdürlüğü de bir inceleme yaparak, şizoaffektif bozukluk olduğunu ve tedavi gerektirdiğini açıkladı. Aralık ayında Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi’nin gönderdiği yazıda ise Bircan Ç.’nin hastaneye 3 Aralık 2012’de yatışının yapıldığı belirtildi.

Çağlar Avcı / Zaman

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5633 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim