• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Son dakika... İstanbul'lular dikkat! Yağış başladı, dolu görülebilir

Son dakika... İstanbul'lular dikkat! Yağış başladı, dolu görülebilir
İstanbul'da beklenen yağış başladı. Kent merkezinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor. Hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hem de AKOM'dan uyarı var. İstanbullulara kabusu yaşatan dolu yağışı da akşam saatlerinde görülebilir.

 

CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli de 'Sıcaklıklar iki günde 15 derece birden düşecek. Dolu ihtimali yüksek' dedi.

Bugün öğle saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normallerine geriledi ve İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağış geçişleri başladı.

Hava sıcaklığının il genelinde 5 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor..

İstanbul'a yağış uyarısı hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hem de AKOM'dan yapıldı..

Akşam saatlerinde sonra il genelinde yerel olarak görülmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, yarın Sabah saatlerinde Anadolu Yakası başta olmak üzere etkisini arttırmasının beklendiğini açıkladı.

Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve metrekareye 10-40 kg arası yağış düşmesi beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

"İSTANBUL'DA DOLU YAĞIŞI OLABİLİR".

Habertürk'te yer alan habere göre, Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Marmara Bölgesi 15 derece birden serinleyecek. Yağış Edirne'den geliyor. Çorlu'yu sel teğet geçmiş gözüküyor. Doluya karşı güvenlik önlemi alalım mı diye soruyor insanlar. İstanbul'da bu gece 21.00'dan sonra gece saat 03.00-04.00'a kadar dolu yağışı olabilir." açıklamasında bulundu..

Rekor sıcakların ardından sağanak yağışın geldiğini belirten Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli de, sıcaklıkların 2 günde 15 derece düşeceğini ve havanın 10 gün soğuk olacağını ardından tekrar ısınacağını söyledi.

Ekim ayının ilk günlerinde havanın tekrar ısınacağını ifade eden Sürmeli, 'Tüm ay sıcak geçecek, havaların dengeye girmesi gibi bir durum gözükmüyor' dedi.

AKŞAM YAĞIŞ VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatı, Çanakkale'nin güney ve Balıkesir'in batı ilçelerinin, gece saatlerinden sonra Marmara'nın kuzey kesimleri ile Bursa, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun batısı, İç Ege ve Göller yöresinde yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek..

DÜN REKOR KIRILDI

Bu arada İstanbul'da dün "Eylül ayı sıcaklık rekoru" kırıldı. Florya ve Kartal'da sıcaklık 39,5 derece ölçüldü. Daha önceki rekor 2015 Eylül'ünde 37,9 derece ölçülmüştü.

BUGÜN BEKLENEN YAĞIŞ BAŞLADI

Kırklareli'de aniden etkili olan sağanak yaşamı  olumsuz etkiledi, bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bir çok araç da yolda  kaldı.

Sabah saatlerinde etkili olan ve yaklaşık 1 saat süren yağış nedeniyle  bazı vatandaşlar iş yeri ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle birçok mahallede su birikintileri oluşurken, yayalar  zor anlar yaşadı. Zaman zaman dolu yağışının da etkili olduğu kentte Karakaş,  Karacaibrahim ve İstasyon mahallelerinde su birikintileri nedeniyle bir çok araç  yolda kaldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3442 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim