• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Son dakika: Mersin'de Suriyeli operasyonu! Yüzlerce ilaç ele geçirildi

Son dakika: Mersin'de Suriyeli operasyonu! Yüzlerce ilaç ele geçirildi
Mersin'de ilaç sevkiyatı yapan şüpheliyi takip eden polis, Suriyelilerin kaçak sağlık merkezini ortaya çıkardı. Kargaşa sırasında doktorlar kaçarken, muayeneye gelen Suriyeler, polisleri görünce şaşkına döndü.


Mersin'de ilaç sevkiyatı yapan şahsı takibe alan polis, bir apartmanın 3. katında Suriyeliler tarafından kaçak olarak işletilen donanımlı bir sağlık merkezi ortaya çıkardı. Kadın doğum uzmanından çocuk doktoruna kadar 4 branşta hizmet verildiği belirlenen sağlık merkezinde, çok sayıda tıbbi malzeme ile birlikte yüzlerce ilaca el konulurken, ikisi kadın 4 Suriyeli gözaltına alındı.

POLİS İLAÇ TAŞIYAN ŞAHSI TAKİBE ALDI

Adana'dan trenle gelen Suriye uyruklu Şadi Bekri adlı şahsın durumundan şüphelenen Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, elinde poşetler dolusu ilaç bulunan zanlıyı takibe aldı. Şüpheliyi Mesudiye Mahallesi 5120 sokaktaki bir apartmana kadar izleyen ekipler, daha sonra binaya operasyon düzenledi.

SURİYELİLERİN KAÇAK SAĞLIK MERKEZİ ORTAYA ÇIKTI

Operasyonda binanın 3. katında Suriyeliler tarafından kaçak olarak işletilen oldukça donanımlı bir sağlık merkezi ortaya çıkarıldı. Baskın sırasında dairede bulunan çok sayıda Suriyeli binadan çıkarak uzaklaşırken, bu sırada yaşanan kargaşada sağlık merkezinde görevli doktorların da kaçtığı anlaşıldı.

KADIN DOĞUM UZMANI DA VAR, ÇOCUK DOKTORU DA

İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen ekiplerle birlikte binada arama yapan polis, çok sayıda tıbbi malzeme ile birlikte yüzlerce ilaç ele geçirdi. Dairedeki odalarda ise kadın doğum uzmanından çocuk doktoruna kadar 4 branşta hizmet verildiği belirlendi.

SURİYELİLERE HİZMET VERİYORMUŞ

Yapılan incelemelerde ruhsatsız ve kaçak olarak faaliyet gösteren merkezin, ocak ayından bu yana Suriyelilere hizmet verdiği anlaşılırken, yüzlerce hasta kabul kartı, doktorlara ait kartvizitler ve hasta bilgilerini içeren dokümanlar bulundu.

İLAÇLARIN TARİHİ GEÇMİŞ

İlaçların bir kısmının tarihinin geçtiği, bazılarının ise hangi eczaneden alındığının anlaşılmaması için barkotlarının silindiği tespit edildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili olarak ikisi kadın Suriye uyruklu 4 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınan kadınlardan biri, bozuk Türkçesi ile muayenehanenin yeni açıldığını, henüz kimsenin tedavi edilmediğini ileri sürdü. İsmi açıklanmayan bina sahibi ise daireyi Suriyelilere mesken olarak kiraladığını savundu.

TEDAVİYE GELEN SURİYELİLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Bu arada polisin baskınından habersiz olan Suriyeli göçmenler, tedavi için kaçak olarak işletilen muayenehaneye gelmeye devam etti. İçeride tespit yapıldığı sırada muayene için gelen Suriye uyruklu 3 kadın, ekipleri karşısında görünce şaşkına döndü. Binaya girmeden önce tedavi için geldiklerini söyleyen Suriyeli kadınlar, polisin merkeze baskın yaptığını anlayınca ziyarete geldiklerini ileri sürdüler.

Ele geçen tıbbi malzeme ve ilaçların yapılan tespitlerin ardından imha edileceği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5566 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim