• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

SON DAKİKA: Sosyolog TÜİK'e saldırdı; 7 kişi hayatını kaybetti!

SON DAKİKA: Sosyolog TÜİK'e saldırdı; 7 kişi hayatını kaybetti!
Kars'ta TÜİK Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı, saldırgan dahil 7 kişi hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesi'ndeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne gelen Veysi Erim adlı çalışan, Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı.

Erim, bir süre sonra Tolon ile beraber 5 kişiyi silahla öldürdü.

Olayın duyulmasının üzerine bölgeye çok sayıda emniyet personeli, özel harekat ve sağlık ekipleri gönderildi.

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Keskin nişancılar bölge müdürlüğünün karşısında bulunan binalarda yerlerini aldı. Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada Erim, silahı başına dayayarak intihar etti.

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen kişinin daha önce de kurum müdürünü tehdit ettiği, konunun emniyet müdürlüğüne de iletildiği öğrenildi.

BAKAN YILMAZ: HAKKINDA SORUŞTURMALAR VAR

Olayla ilgili açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, psikolojik sıkıntısı olan saldırganın işe gelmediği ve sürekli rapor aldığı için hakkında çok sayıda soruşturma olduğunu söyledi.

Yılmaz, şahsın işten çıkarılmadığını, "kademe ilerlemesi durdurma" cezası verildiğini açıkladı.

VALİ: OLAYIN SİYASİ YÖNÜ YOK

Bu arada Kars Valisi Eyüp Tepe saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada ''Olayın siyasi bir yönü yok. Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel'" dedi.

VALİLİK: SOSYOLOG KADROSUNDA ÇALIŞAN MEMUR

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Veysi Erim'in (33) saat 08.30 civarında bölge müdürlüğü binasına gelerek burada çalışan 5 kişi ve bölge müdürünü "Glock" marka tabanca ile öldürdükten sonra intihar ettiği belirtildi.

Ayrıca olay esnasında kurumda bulunan bir çalışanın yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Veysi Erim, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Erim'in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz" denildi.

'MOBBING UYGULUYORDU' İDDİASI

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da bölge müdürü ile saldırıyı gerçekleştiren Veysi Erim arasında 6 ay önce bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Erim'in, Tolon'un kendisine mobbing uyguladığı iddiasında bulunduğunu öğrendiklerini anlatan Çakmak, bu kişinin daha önce rapor aldığını, bölge müdürünün de kendisini arayarak göreve başlamasını istediğini söyledi.

TÜİK'TEN AÇIKLAMA

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada ise, bugün TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde üzücü bir olayın meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

kars1.jpg

kars2.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim