• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sonuçlar "Patoloji Kayıt Paketi" ile Saglik.Net'e gönderilecek

Sonuçlar "Patoloji Kayıt Paketi" ile Saglik.Net'e gönderilecek
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından "Patoloji Kayıt Paketi" konulu duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı   :75730711     29/07/2015
Konu : Patoloji Kayıt Paketi

 

İlgi: 23/06/2015 tarihli ve 75730711/700/36 sayılı yazımız.

İlgi yazımızda Patoloji/Sitoloji, Hematoloji ve Onkoloji uzmanlıkları başta olmak üzere ilgili klinikler tarafından tutulan kanser kayıtlarının standart bir yapıda toplanması amacıyla patoloji sitoloji ve hematoloji laboratuvarlarından çıkan her sonucun "Patoloji Kayıt Paketi" ile Saglik.Net Online sistemine gönderilmesi gerektiği tarafınıza bildirilmiştir.

Söz konusu veri kayıt paketinin gönderiminin nereden yapılacağı hususunda sahada karışıklık yaşandığı bilgileri tarafımıza iletilmiştir. Bu bilgiler doğrultusunda laboratuvarı olmayan sağlık kuruluşlarının ve sağlık, kuruluşları ile anlaşmalı fakat herhangi bir bilgi yönetim sistemi kullanmayan laboratuvarların veri gönderiminde nasıl bir yol izleyecekleri konusunun açıklanması gerekliliği hasıl olmuştur.

Kanser Bildirimi ve Kanser Kayıt Merkezleri Yönetmeliği'nin 03.06.2015 tarihinde yayınlanması ile kanser teşhisi konulan vakaların Üniversiteler dahil tüm kamu ve özel, gerçek kişiler ve hukuk tüzel kişileri tarafından işletilen sağlık kuruluşları tarafından bildirimi zorunlu hale gelmiştir. İlgili yönetmelik çerçevesinde; patoloji istemi yapan ve raporlayan, üniversiteler, tüm kamu ve özel sağlık kuruluşları, patoloji preparatı çalışan ve sonucunu raporlayan tüm laboratuvarlar ve patoloji isteminde bulunan ve laboratuvarı olmayan sağlık tesisleri, anlaşmalı olduğu dış laboratuvardan aldıkları patoloji sonucunu, "Patoloji Kayıt Paketi" ile Saglik.Net Online sistemine göndermeleri gerekmektedir.

SGK ile yürütülen çalışmalar kapsamında patoloji sonuçlarının geri ödemesinde "Patoloji Kayıt Paketi" ile ICD-0 kodlama sisteminin kullanılması planlanmaktadır. Sağlık tesislerinin mağdur olmaması amacıyla, hizmet alımı kapsamında dış laboratuvardan aldıkları hastalara ait patoloji sonucunu kendi bilgi yönetim sistemlerine kaydetmeleri önem arz etmektedir. Sonuç olarak tüm laboratuvarlar patoloji sonucunu göndermekle yükümlü olmakla birlikte, dış Laboratuvarlardan hizmet alan sağlık tesisleri de patoloji isteminde bulundukları hastalara ait verileri kendi yönetim sistemlerine kaydetmek ve Saglik.Net Online sistemine ve MEDULA'ya göndermekle yükümlüdür.

Tüm sağlık kuruluşlarının bu gereklilik çerçevesinde kullandıkları bilgi yönetim sistemleri entegrasyon çalışmalarını yapmaları, tüm laboratuvarların ilgili yönetmelik çerçevesinde ek-l'de yer alan standartları içeren rapor üretebilecek şekilde bilgi işlem sistem entegrasyonlarını yapmaları ve herhangi bir bilgi yönetim sistemi olmayan laboratuvarların bu gereklilikler çerçevesinde bilgi yönetim sistemi oluşturmaları hususunda gereğini rica ederim.

Dr. M. Mahir ÜLGÜ
Genel Müdür

Dağıtım
Gereği                    Bilgi

81 İl Valiliği            Türkiye Halk Sağlığı Kurumu
                             
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
                             Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9724 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim