• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Sonunda uzmanlık yasası yayınlandı...

Sonunda uzmanlık yasası yayınlandı...
Sekiz dalda dişhekimliği uzmanlığı ile bunların eğitim sürelerini ve saptanan uzmanlık alanlarında doktora eğitimi yapmış olanların uzman sayılmasını öngören hükümleri de içeren 6225 sayılı "Torba Yasa", ...

Sekiz dalda dişhekimliği uzmanlığı ile bunların eğitim sürelerini ve saptanan uzmanlık alanlarında doktora eğitimi yapmış olanların uzman sayılmasını öngören hükümleri de içeren 6225 sayılı "Torba Yasa", Cumhurbaşkanı tarafından “aynen onaylanarak” bugünkü Resmi Gazete`de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir.

Seçim kararı alan Meclisin son çalışma günlerinde bir teklif olarak sunulan ve jet hızıyla Komisyonlardan ve Genel Kuruldan geçen; çoğunlukla sağlık hizmetleriyle ilgili hükümler içermesine karşın esas Komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Torba Yasa teklifi bu açıdan da eleştirilmişti. Ayrıca, daha önce Tüzük ve Yönetmelik şeklinde yapılan düzenlemelerin yargı kararlarıyla iptal edilmesi üzerine hemen hemen aynı hükümlerin yasa olarak çıkartılması da Devletin temel niteliklerinden olan Hukuk Devleti ilkesini ihlal ettiği eleştirileri yöneltilmiş; Cumhurbaşkanından yeniden görüşülmek üzere yasayı Meclise iade etmesi talep edilmişti.

Bu tartışmaların yanı sıra, yasayı Anayasa Mahkemesine doğrudan taşıyabileceklerden Cumhuriyet Halk Partisi, buna ilişkin hazırlıklarını yürütmekle birlikte; yasanın yürürlüğe girmesinin geciktirilmesinin teknik olarak sorun yaratabileceğine dikkat çekmiş; Anayasa Mahkemesine başvuru yapılabilmesi için 25 Nisan’dan sonra Parti Grup Kararı alınmasının milletvekili seçimi sürecine girilmiş olması da gözönüne alındığında zor olacağı, bu durumda 110 milletvekilinin imzasının gerekeceği belirtilmişti.

Gelişmeler tam da böyle oldu. Genel Kurul görüşmelerinde önemli bir değişikliğe uğramayan 6225 sayılı Torba Yasa, kabul edilmesinden sonra 7 gün boyunca Meclis`te bekletildi ve 13 Nisan’da Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Cumhurbaşkanı da 15 günlük inceleme süresinin 13’ünü kullandı ve sonunda aynen yayımlanmasına karar verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı’nın, Anayasa Mahkemesine gidilebilmesini engellemek için yasanın yayımlanmasını geciktirmiş olabileceklerini düşünmek bile istemiyoruz. Ancak bu kuşkuların dağılabilmesi için söz konusu sürelerde yapılan incelemelerin açıklanması, bu kurumlara güvenin tesisi bakımından yararlı olacaktır.


TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ
 

Bu haber toplam 4395 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim