• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sorumlu ilaç kullanımı derneği kuruldu

Sorumlu ilaç kullanımı derneği kuruldu
İlaç sektörünün önde gelen isimleri, doğru ve etkili ilaç kullanımı bilincinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacı ile bir ilke imza atarak Sorumlu İlaç Kullanımı Derneği'ni kurdular.

İlaç sektörünün önde gelen isimleri, doğru ve etkili ilaç kullanımı bilincinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacı ile bir ilke imza atarak Sorumlu İlaç Kullanımı Derneği'ni kurdular.

Sorumlu İlaç Kullanımı Derneği, Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında, Türkiye'de sorumlu ilaç kullanımı bilincinin gelişmesini desteklemek; yanlış, etkisiz, gereksiz ve pahalı ilaç kullanımının önüne geçilmesi amacı ile çalışmalar yapmak; dünyada hastalara sunulan inovatif ilaçların, gecikme olmaksızın Türkiye'deki hastalara ulaştırılmasını sağlamak amacı ile sektörel çalışmalar yapmak; güvenli, etkin ve ekonomik ilacın hastalara sunulması konusunda çalışmalar yapmak ve sektördeki haksız rekabet teşkil eden faaliyetlerin önlenerek, gereken tedbirlerin alınmasını sağlamak konusunda çalışmalar yapmak amacıyla kuruldu.

Hastaların ihtiyacı olduğu halde Türkiye’de ekonomik kaygılardan dolayı sunulamayan ilaçların en kısa sürede ve en uygun fiyatla hastalarla buluşmasını sağlamak da dernek faaliyetleri kapsamında bulunuyor.

Derneğin üzerinde duracağı hususlardan bir diğeri de zaman içerisinde olumlu etkilerinden fazla olumsuz yan etkilere sahip olduğu görülen ürünlere dair dünyadaki gelişmelerin takibi. Avrupa, Amerika ve diğer gelişmekte olan pazarlarda bu ve benzeri çalışmalar sıkça yapılıyor.

Dernek, eşdeğer ürünlerin pazardaki öneminin sadece uygun ilacın hastalara sunulması olmadığını, Türkiye ekonomisine de olumlu yönde büyük katkı sağlandığına dikkat çekiyor. İstihdamın artmasında yerli yatırımın büyük öneme sahip olduğunun altını çizen dernek, eşdeğer ilaçların piyasaya sunulma süreçlerinin hızlandırılmasının hem halk sağlığı hem de kamu maliyetinin azaltılması için desteklenmesi gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyor. Ayrıca, eşdeğer ürünün de önemi vurgulanarak sorumlu ilaç kullanımındaki bilincin artırılması, maliyeti üstlenen kamunun bütçesinde de tasarruf sağlıyor.

Dernek, sorumlu ilaç kullanımını desteklemek ve Türk ilaç endüstrisinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla ilgili kamu birimleri ve sağlık profesyonelleri ile ilaç endüstrisinin önemli fikir liderleri, doktorlar, eczacılar, hemşireler ve tüm sağlık sektörü personeli ile çok yakın çalışmayı hedefliyor. Dernek, bu belirtilen alanlarda herkese açıktır ve bu hedeflere ulaşmak için katkısı olacak her bireyin veya kurumun desteği çok önemlidir. Üyelik başvuruları, web sitesi olan www.sorumluilac.org adresinden yapılabiliyor. Dernek, üyelerine çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeyi email aracılığı ile yapacak.

Sorumlu İlaç Kullanımı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Philipp Haas, "Bugün, Sorumlu İlaç Kullanımı Derneği ile Türkiye'de sağlık sektöründe önemli bir gelişmeye imza atmış bulunuyoruz. Türkiye'de sorumlu ilaç kullanımı bilincinin gelişmesi hepimizin ortak hedefidir. Sağlık Bakanlığı'nın desteği, doktor ve eczacılarımızın işbirliği ile gücümüzün artacağına inancımız sonsuzdur. Dernek kurucuları olarak, toplumun ilaç kullanımında bilgi düzeyinin artırılmasında üzerimize düşen görevleri yerine getirebilmek amacıyla bu Derneği hayata geçirdik.

Eşdeğer ilaçların pazara sunulmasının önemi her geçen gün dünyada ve Türkiye'de artmaktadır ve ayrıca hem kamu kurumları hem de halk tarafından da desteklenmektedir. Yerli üretimimizin gelişmiş teknoloji ve araştırmacı ve hırslı insan gücümüz ile öncelikle Türkiye'de ve sonra tüm dünyada tanıtılması ve desteklenmesi için teşvik etmeye hazırız.

Tüm bu gelişmeler ışığında, uluslararası standartlarda hizmetin Türk Halkına ulaştırılmasında önemi bir ilke imza atmanın haklı gururu içindeyiz. Şimdi çalışma zamanı diyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim