• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

"Sorun çözme delisiyim"

"Sorun çözme delisiyim"
GAPTEM Konferans Salonunda, Bakan Faruk Çelik'in katıldığı 4 yılda 400 proje programına Şanlıurfalı vatandaşlar ilgi gösterdi.

Program öncesi salona gelen vatandaşlara Bakan Çelik'in yaptığı faaliyetleri anlatan slayt gösteri izletildi. Çelik de, Şanlıurfa'daki projelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Faruk Çelik'in katıldığı, 4 yılda 400 proje tanıtımına, Ak Parti Şanlıurfa milletvekillileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Belediye başkanları katıldı. Konferans salonunda konuşan Faruk Çelik, 4 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları açıkladı. "Sorun çözme delisiyim, hele hele ki bu sorunlar Şanlıurfa'nın sorunlarıysa bunun tartışmasının bile yapılmasını istemem" diyen Çelik, ilk günlerde Şanlıurfa'ya geldiğinde Şanlıurfalı vatandaşlar tarafından biraz yabancı karşılandığını ve bu duruma saygı duyduğunu ifade etti. Çelik, biraz zaman geçtikten sonra halkla kaynatıklarını belirterek şunları söyledi: "Dört yıl geçmesine rağmen mutlu olmayanlara rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. Bu tamamen Cumhurbaşkanımızın tercihidir. Mutlu olmayan arkadaşlarımızı, üzdüysek özür dileriz. Milletvekili arkadaşlarımızla takım gibiyiz. Benim koşamadığım sorunlara onlar koştu, onların koşmadıklarına biz koştuk. Aramızdaki anlayış, abi kardeş anlayışıdır. Belediye başkanları kardeşlerimizle de kardeş gibiyiz. Hepsine teker teker teşekkür ediyorum." Dört yılda yaptıkları 400 proje tanıtımında konuşma yapan Bakan Çelik, verdikleri sözleri kitapçıklarda kalmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Eyyübiye'de, 200 yataklı hastane yapacağız dedik, inşallah bu sayıyı 800 yatağa çıkarıp 2015 faaliyetlerimiz içinde devam ettireceğiz. Eğitimde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir şey oldu mu zannetmiyorum. 957 TL milyon harcayarak 9 bin 798 derslik yaptık. Yükseköğrenim öğrencilerimize yurt yapacağız dedik yaptık. İşitme engelliler için okul yapacağız dedik yaptık. Ulaştırmada Şanlıurfa arasında 187 km. yol çalışmalarını tamamladık. Şanlıurfa, Mardin bölünmüş yolu yapacağız dedik. Bu güzergahta çok ciddi çalışmalar yaptık. Bozova Adıyaman arasındaki yolda ciddi çalışmalar yaptık. Ceylanpınar-Akçakale yollarını yapacağız dedik, 63 milyon TL harcayarak Ceylanpınar-Akçakale arasındaki yolu tamamladık. Siverek-Kahta arasında, Nissibi Köprüsünü yapacağız dedik, bu konuda çalışmalarımız tamamlandı açılışını inşallah yakın bir tarihte yapacağız. Siverek kavşak çalışmaları yapacağız dedik, bu konuda çalışmalar başlattık. Halfeti-Bozova arasındaki yolda, çok ciddi çalışmalarımız devam etmektedir. Köylerimizde ciddi yol çalışmaları yapacağız dedik 308,7 TL harcayarak yoğun bir şekilde seferber olmuş durumdayız. Hava ulaşımında, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Şanlıurfa'da toplantı düzenledi. Haftalık uçuş seferlerini 40'a çıkardık. Gençlik spor alanında, modern kapalı spor salonu olan GAP Arena kapalı spor salonunu yaptık. Şanlıurfaspor için dört sahası olan sosyal spor kompleksi yaptık. Tüm ilçelere havuz yapacağız dedik o zaman bize gülmüşlerdi, şimdi 12 ilçede havuz yaptık."

"SURİYE'DEKİ SAVAŞ BU BÖLGEDE HIZLI SANAYİLEŞMEMİZİ ENGELLEDİ"

Bazı projeleri, çeşitli nedenlerden dolayı yapamadıklarını veya aksatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:"Şimdi de yapılamayan faaliyetler, polis eğitim merkezleri yapamadık. Sulamayla ilgili 9 bin hektar alanı sulayan 180 kuyunun yenilenmesi yasanın bazı maddelerine uygun olmadığı için o projeyi gerçekleştiremedik. Harran'da ve birkaç ilçede fakülte açacağız demişiz ama açamadık. Meslek Yüksek Okulu açmışız. Hilvan ve Akçakale'de adliye binası yapılamadı. Suriye'deki savaş hızlı sanayileşmemizi engelledi. Savaşın ağırlığı Şanlıurfa'ya geldi, yeni yeni sorunlarla karşı karşıya kaldık. Suriye'deki savaş bizim bu bölgede hızlı sanayileşmemizi engelledi. Söz verip de yapamadığımız faaliyetler var onlarında izahı var. Genel toplama baktığımızda, ulaştırmada 1,443 milyar, eğitim alanında 1,050 milyar, sağlık alanında 540 milyon, orman ve su işleri alanında 7,013 milyon, kültür ve turizm alanında 220,8 milyar, TOKİ 595 milyon, Gıda Tarım ve Hayvancılık 820 milyon, Aile ve Sosyal Politikalar 16,1 milyon, Gençlik ve Spora 64,3 milyon ve diğer yatırımlara 1,605 milyar TL harcandı.

Tanıtım sonunda Bakan Faruk Çelik'e dikilmiş ağaç sertifikası hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim