• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Sosyal Güvenlik Kurumu 60 Adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Sosyal Güvenlik Kurumu 60 Adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Alım İlanı
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 60 Adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Alım İlanı yayımlandı.

SOSYAL GÜVENLİK UZMAN YARDIMCILIĞI
GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

1. GENEL AÇIKLAMALAR

a) Kurumumuz Merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere 60 Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alınacaktır. Uzman yardımcılarına ait istenilen yükseköğretim programları, kadro sayıları, KPSS puan türleri ve taban puanları gösterir tablo duyurunun sonunda yer almaktadır.

b) Başvurular elektronik ortamda http://sinavbasvuru.sgk.gov.tr adresine yapılacaktır. Başvurusunu tamamlayan adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre sıralanacak ve sınava katılmaya hak kazananların listesi Kurum web sayfasında yayımlanacaktır. Bu adaylar başvuru evraklarını belirtilen tarihler arasında Kuruma göndereceklerdir. Giriş sınavı sözlü olarak 31 Ekim – 4 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

2. BAŞVURU ŞARTLARI

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.

b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

c) ÖSYM tarafından 04-05 Temmuz 2015 ve 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP46, KPSSP113 ve KPSSP115 puan türleri itibariyle 80 ve üzeri puan almış olmak.

d) Geçerliliği devam eden (5 yıl) YDS’den en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

e) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.

Giriş sınavına katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan; KPSSP46, KPSSP113 ve KPSSP115 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, 4 (dört) katına kadar aday (son sıradaki adayla eşit puan almış adaylar dahil), sözlü sınava çağırılacaktır.

3. BAŞVURU VE ONAY İŞLEMLERİ

a) Başvurular http://sinavbasvuru.sgk.gov.tr adresinden 03 – 12 Ekim 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır

b) Başvuru formu doldurulduktan sonra kaydedip çıktısı alınacaktır. Adayların başvurusu Başkanlığımızca onaylanana kadar form üzerinde güncelleme yapılabilecektir. Onaylama işleminden sonra güncelleme yapılamayacaktır.

c) Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS ve YDS puanları ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerde yanlışlık olması durumunda adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır.

d) Adaylar iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklardır.

e) Başvuru formunun hatasız, eksiksiz, kılavuza uygun olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu olacaktır.

f) Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir. Bununla birlikte YDS dışında eş değerliği olan bir yabancı dil sınavına ait puanı olan adaylar belgelerini elden veya posta yoluyla Başkanlığımıza iletilecektir. Bu adayların bilgileri forma Başkanlığımızca işlenecektir.

4. SINAVA KATILACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

• Elektronik ortamda doldurulan ve çıktısı alınarak imzalanan Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu.

• Yükseköğrenim diploması, geçici mezuniyet belgesi veya YÖK tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olanlar için denklik belgesinin aslını ibraz etmek kaydıyla Kurumumuzca, noterce veya mezun olduğu üniversite tarafından onaylanacak örneği.

a) Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 17 Ekim 2016 tarihinde www.sgk.gov.tr adresinden duyurulacak olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır

b) Diploma vd. belgelerin fotokopileri, aslı getirilmek suretiyle Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri veya İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından aslı ibraz edilmek kaydıyla tasdik edilebilecektir.

c) İstenilen belgeleri Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresine posta ile gönderen veya hafta içi 09.00 - 17.00 saatleri arasında şahsen teslim eden aday başvurusunu tamamlamış olacaktır. Başvurunun son günü (27 Ekim 2016) saat: 17:00 itibarıyla yukarıdaki adreste bulunan evrak kayıt birimine gerekli belgeleri ulaştırmayan adayların başvurusu tamamlanmamış sayılacaktır.

Not: Sadece sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar belge teslim edecektir.

5. SÖZLÜ SINAV VE DEĞERLENDİRME

a) Sözlü sınavda adaylar, Yönetmeliğinin sözlü sınav başlıklı 11 nci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan;

a) Mezun olunan bölümlere göre sınav duyurusunda alt başlıkları belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

e) Genel yetenek ve genel kültürü,

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmesi suretiyle değerlendirilir.

b) Adaylar, Sınav Komisyonu tarafından (a) bendi için 50, diğer bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10 puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sınav komisyonu üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır.

c) Sınav sonuçlarına göre başarı sıralaması yapılarak puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle ilan edilen kadro sayısı kadar asıl, bu sayıyı geçmemek ve sınavda başarılı olmak şartıyla yedek aday belirlenecektir. Yedek listede yer alan adayların hakları, sınav sonucunun ilân edildiği tarihi takip eden üç ay için geçerlidir ve daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez.

d) Asıl ve yedek listelerde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, ilgili KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

6. SINAV SONUCUNA İTİRAZ

Giriş sınavı sonucuna itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde dilekçe ile Kuruma (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkalığı, Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresine) yapılabilir. İtirazlar Komisyona ulaştığı tarihten itibaren en geç on beş gün içerisinde incelenerek sonuçlandırılır ve ilgiliye yazılı ve/veya elektronik olarak bildirilir. Komisyonun inceleme sonuçları kesindir.

Tablo1-Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı; Alınacak Bölümleri, Kadro Sayısını, KPSS Puan Türlerini ve Taban Puanları Gösterir Tablo

 

BÖLÜM/ANABİLİM DALI

KADRO
ADEDİ

KPSS

PUAN TÜRÜ

TABAN PUAN

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak

60

KPSS P46

KPSS P113

KPSS P115

80

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5013 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim