• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı "Trafik kazaları" konulu önemli duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı "Trafik kazaları" konulu önemli duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından "Trafik kazaları" konulu duyuru yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından "Trafik kazaları" konulu duyuru yayımlanmıştır.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü
Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı
 
 
Sayı : B.13.2.SGK.0.11.01.02/ 7467170                                                     14.04.2011
Konu: Trafik Kazaları.
 
SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE
……………..
 
Genel Müdürlüğümüzün İl Müdürlüklerine gönderimli 17/04/2009 tarihli dağıtımlı yazısında; 14/11/2008 tarihinden sonra trafik kazası geçirmiş Kurumumuz sigortalılarına üniversiteler ile diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının vermiş oldukları sağlık hizmetlerine ait varsa incelenmemiş faturaların ilgili sağlık kuruluşuna iade edilmesi, ödenmiş faturalar var ise de belgeleri iade edilerek tutarın ilgili sağlık hizmet sunucusunun alacaklarından mahsup edilmesi gerektiği bildirilmiştir.
 
Bu defa, 25/02/2011 tarihli ve 27857 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı “Bazı alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 59. maddesi ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun yeniden düzenlenen 98 inci maddesinde; “Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmî ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.” ifadesine yer verilmiştir. Yine aynı Kanunun Geçici 1. maddesinde; “Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce meydana gelen trafik kazaları nedeniyle sunulan sağlık hizmet bedelleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.” Şeklinde düzenleme yapılmıştır.
 
Buna göre; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda tanımlanmış trafik kazaları nedeniyle, 25/02/2011 tarihinden sonra sunulan sağlık hizmeti bedellerinin ödenmesinde aşağıdaki hususlara uyulacaktır.
 
1- Trafik kazasının oluş tarihine ve kazazedenin genel sağlık sigortalısı olup olmadığına bakılmaksızın 25/02/2011 tarihinden itibaren üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca verilecek tüm sağlık hizmet bedelleri Kurumca karşılanacaktır. Genel sağlık sigortalılarının tedavi giderlerinin faturalandırılması için MEDULA’da gerekli düzenleme yapılmış olup MEDULA üzerinden faturalandırma yapılacaktır.
 
Genel sağlık sigortalısı olmayan trafik kazazedelerinin tedavi giderleri ise, MEDULA’da düzenleme yapılıncaya kadar Kuruma manuel olarak fatura edilecektir. Sağlık hizmet sunucuları tüm kazazedeler için tedavi bedellerine ait fatura ekine trafik kazası olduğuna dair kanıtlayıcı belge veya kaza tespit tutanağı ekleyeceklerdir.
 
2- Genel sağlık sigortalısı olmayanların tedavi giderlerinin karşılanması trafik kazaları halleriyle sınırlı olup, bu kişilerin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda tanımlanan trafik kazası tarifine uymayan kazalar sonucu oluşacak tedavi giderleri Kurumca karşılanmayacaktır.
 
3- Kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın 25/02/2011 tarihinden sonra kullanacağı tıbbi malzeme ve ilaç bedelleri Kurumumuz mevzuatı çerçevesinde karşılanacaktır. Genel sağlık sigortalısı olmayanların tıbbi malzeme ve ilaç bedellerine ait fatura ekine trafik kazası olduğuna dair kanıtlayıcı belge veya kaza tespit tutanağı ekleyeceklerdir.
 
4- Genel sağlık sigortalılarına trafik kazası nedeniyle 25/02/2011 tarihinden önce verilmiş tedavi giderlerinin karşılanması yönünde çalışmalar devam etmekte olup sonuçlandığında ayrıca gerekli uygulama yöntemleri bildirilecektir.
 
Bilginizi ve gereğini rica ederim.
 
Uzm. Dr. Hasan ÇAĞIL
Genel Müdür
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11238 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim