• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Sözleşmeli Avukat Alımına İlişkin Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Sözleşmeli Avukat Alımına İlişkin Duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Sözleşmeli Avukat Alımına İlişkin Duyuru yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Sözleşmeli Avukat Alımına İlişkin Duyuru yayımlandı;

 

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

SÖZLEŞMELİ AVUKAT ALIMINA İLİŞKİN DUYURU

 

Sosyal Güvenlik Kurumu taşra teşkilatında serbest avukatlardan veya avukatlık ortaklıklarından vekalet akdi yoluyla istihdam edilmek üzere 100 adet Sözleşmeli Avukat alınacaktır. Sözleşmeli avukat alımı “sözlü sınav” şeklinde, yapılacaktır.

 

A- Sınava İlişkin Bilgiler :

 

1) Başvurular 20/05/2013-31/05/2013 tarihleri arasında (31/05/2013 mesai bitimine kadar) görev yapmak istenilen Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne dilekçeyle, şahsen yapılacaktır. Posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

 

2) Müracaat edenlere ilişkin müracaat sırasında dilekçeye eklenen bilgi ve belgeler Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından müracaatların bitim tarihinden itibaren en geç beş iş günü içerisinde Hukuk Müşavirliğine gönderilecektir.

 

3) Sınav tek aşamalı sözlü sınavdır. Sınavda hukukun genel kavramları ve Kurum mevzuatına ilişkin sorular sorulacaktır. Ayrıca adayların genel kültür bilgisi, muhakeme ve ifade yeteneği, tutum ve davranışları da göz önünde bulundurulacaktır.

 

4) Sözlü sınav Başkanlıkça oluşturulacak merkezi bir komisyon tarafından 17/06/2013 - 08/07/2013 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

 

5) Sözleşmeli avukat istihdamına ilişkin duyurular, avukat alınacak Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri, Baro Başkanlıkları ve Sosyal Güvenlik Kurumunun www.sgk.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.

 

B- Müracaat Edeceklerde Aranacak Şartlar:

 

1) İstihdam edilecek Sözleşmeli avukatlar için, staj süresi hariç, en az bir yıl mesleki tecrübe aranacaktır.

 

2) Sözleşmeli çalışacak avukatın istihdam edilecek il sınırları içinde ikamet etmesi ve söz konusu ildeki baroya kayıtlı olması zorunludur.

 

3) Sözleşmeli çalışacak avukatın Baro Disiplin Kurulunca verilmiş uyarma cezası dışında cezası olmamalıdır.

 

4) Sözleşmeli çalışacak avukat ile avukat olan eşi ve avukat olan usul ve füruu, Kurumla sözleşme imzalandığı tarih itibariyle Kurum aleyhine vekil sıfatıyla takip ettikleri davalardan çekilecekler ve sözleşme süresi boyunca vekil sıfatıyla dava takip etmeyeceklerdir.

 

5) Aynı ilde Kurum kadrolu avukatlarının eşi ve birinci derece yakınları sözleşmeli avukat olarak istihdam edilmeyeceklerdir.

 

6) Sözleşmeli çalışacak avukat, avukatlık ortaklığı olarak yapılan müracaatlarda ise ortaklar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımalıdır.

 

7) Sözleşmeli çalışacak avukatın, avukatlık ortaklığı olarak yapılan müracaatlarda ise ortakların 65 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

 

8) Vekalet akdi ile istihdam edilecek sözleşmeli avukat sayısı, ekli listede belirtilen sayıları geçemez. Ancak Kurum, ilan edilen boş kontenjan sayılarında her zaman değişiklik yapma hakkına sahiptir.

 

9) Sözleşmeli çalışacak avukatın, Sosyal Güvenlik Hukuku alanında dava tecrübesi bulunması dikkate alınacaktır.

 

10) Sosyal Güvenlik Kurumu Tarafından Vekalet Akdi ile Serbest Avukatlardan Hizmet Satın Alınmasına İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen şartları taşımayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

C- Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler:

 

1) T.C. kimlik numarası yazılmış başvuru dilekçesi.

 

2) Avukatlık Ruhsatname örneği.

 

3) Avukatlık ortaklığı adına yapılacak müracaatlarda ortaklık sözleşmesi örneği.

 

4) Vergi levhası örneği.

 

5) Avukatın veya avukatlık ortaklığındaki avukatların, uyarma cezası dışında ceza almadıklarına ve staj süresi hariç en az bir yıl avukatlık kıdemi bulunduğuna ilişkin bağlı bulundukları barodan alınacak belge.

 

6) İkametgah belgesi veya görev yapacağı il sınırları içinde ikamet ettiğine dair beyan dilekçesi.

 

7) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf.

 

8) Sözleşmeli çalışacak avukat, Avukat olan eşi ve avukat olan usul ve füruunun Kurum aleyhine yürütmekte olduğu dava varsa, sözleşmenin imzalanması ile birlikte bu davalardan çekileceklerine ve aynı ilde Kurumun kadrolu avukatlarının eşi ve birinci derece yakını olmadığına dair beyan dilekçesi.

 

9) Sosyal Güvenlik Hukuku alanında dava tecrübesi bulunduğuna ilişkin karar örnekleri vs. diğer belgeler.

 

D- Sözlü Sınava Çağrı :

 

Sınava müracaat eden adaylardan aranılan şartları taşıdığı tespit edilerek sözlü sınava katılmaya hak kazananlar, 10-14/06/2013 tarihlerinde Sosyal Güvenlik Kurumunun www.sgk.gov.tr internet adresinde duyurulacak olup; adaylara bu hususta ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır. Yapılacak duyuruda adayların hangi tarihte sözlü sınava katılacağı hususu da yer alacaktır. Belirlenen tarihte sözlü sınava katılamayan adaylara ayrıca sınav hakkı tanınmayacaktır. Avukatlık ortaklığı olarak yapılan müracaatlarda bütün ortakların birlikte sınava katılmaları esastır.

 

E- Değerlendirme :

 

Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sınavda başarılı olanların listesi, sınav bitim tarihinden itibaren 10 iş günü içinde www.sgk.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır. Adaylara ayrıca tebligat ve duyuru yapılmayacak olup, başarılı adayların sözleşme imzalamaya çağrı usulü aynı ilanda duyurulacaktır.

 

F- Diğer Hususlar :

 

1) Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

 

2) Başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin (Sınavı kazanmış olsalar bile) sınavları geçersiz sayılacak, sözleşme imzalanmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecek olup, bu kişiler Kurumdan hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3421 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim